artikel

Crème brulée met amarenen-roomijs

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 4 eidooiers 250 cl. room 125 cl. melk 30 g. kristalsuiker 10 g. vanillesuiker 3 druppels vanille-essence 2 vanillestokjes rietsuiker Bereidingswijze: Verwarm de melk met de helft van de suiker. Meng de rest van de ingrediënten. Voeg de verwarmde melk toe. Verdeel het mengsel over 4 vormpjes en pocheer deze au […]

Ingrediënten voor 4 personen:
4 eidooiers
250 cl. room
125 cl. melk
30 g. kristalsuiker
10 g. vanillesuiker
3 druppels vanille-essence
2 vanillestokjes
rietsuiker

Bereidingswijze:
Verwarm de melk met de helft van de suiker. Meng de rest van de ingrediënten. Voeg de verwarmde melk toe. Verdeel het mengsel over 4 vormpjes en pocheer deze au bain marie gedurende circa een uur in een oven van 120ºC. Laat vervolgens afkoelen

Amarenen-roomijs
1 l. melk
0,5 l roomijs
500 g. suiker
8 eidooiers
100 g. gehakte amarenen

Bereidingswijze:
Meng de room, melk en suiker. Houd iets van het mengsel apart en meng dit met de eidooiers. Verwarm de rest en voeg, zodra de vloeistof kookt, de eidooiers toe. Laat het geheel garen, terwijl u het met een garde klopt. Laat vervolgens afkoelen en draai het koude mengsel op in de sorbetière. Voeg op het laatste moment de gehakte amarenen toe.

Brand de crème brulée met een dun laagje rietsuiker en serveer met een bolletje amarenen-roomijs.

Terug naar receptenoverzicht…

Reageer op dit artikel