artikel

Crème brûlee van kardemom en geitenkaas met compote van citrus

Horeca

Crème brûleeIngrediënten: 0.5 liter room 62.5 gram suiker 1 heel ei 3 eidooiers Président Chèvre Rondelé 6 kardemom zaadjes Bereidingswijze: Vul de bakjes of diep bord. Plaats de ze in de oven op 96 graden, ongeveer 30 minuten. Als de crème brûlee niet meer vloeibaar is dan is deze klaar. Laat de crème brûlee koud […]

Crème brûlee
Ingrediënten:

 • 0.5 liter room
 • 62.5 gram suiker
 • 1 heel ei
 • 3 eidooiers
 • Président Chèvre Rondelé
 • 6 kardemom zaadjes

Bereidingswijze:

Vul de bakjes of diep bord. Plaats de ze in de oven op 96 graden, ongeveer 30 minuten. Als de crème brûlee niet meer vloeibaar is dan is deze klaar. Laat de crème brûlee koud worden. Bedek deze met automaten suiker (zeer fijne kristal suiker). Brand de crème brulee af met een gasbrander totdat hij mooi goudbruin is. Mocht u geen brander hebben plaats dan het bordje/bakje onder de grill in de oven. De crème brûlee direct serveren.

Citrus compote
Ingrediënten

 • 4 sinaasappels
 • 4 grapefruits
 • 4 bloedsinaasappels
 • 1 eetl. Aardappelzetmeel
 • 1 eetl. suiker
 • 1 stokje vanille

Bereidingswijze:
Snij de schil van de citrus vruchten. Snij de partjes uit de citrusvruchten zodat het vlies blijft zitten Knijp de overblijfselen van de vliezen goed uit en vang het sap op in een steelpannetje. Breng dit aan de kook met een stokje vanille en een klein beetje suiker. Los het aardappelzetmeel op in een klein beetje water. Voeg dit toe aan het citrussap en meng dit goed met een garde. Laat het geheel nog even doorkoken. Haal de pan van het vuur af en voeg de partjes citrus toe. Koud serveren

Witte chocolade schuim
Ingrediënten:

 • ½ liter room
 • 50 gram suiker
 • 100 gram witte chocolade

Bereidingswijze:
Breng de room en suiker aan de kook. Haal het mengsel van het vuur. Los de witte chocolade op in het mengsel en doe dit met een garde. Laat het geheel goed koud worden. Je kan de schuim het beste een dag van te voren maken. Doe het mengsel dan in een kidde of sla het met een garde luchtig. Serveer dit op de citrus compote. Leuk om te presenteren in een glaasje.