artikel

De gasten van de Librije

Horeca

Wie eet bij De Librije? De aantrekkingskracht van Jonnie en Thérèse Boer reikt tot in de puntjes van Nederland, en verder. Niet alleen grootverdienend Nederland komt voor lunch en diner naar Zwolle, Jonnie vertelt met plezier over de gasten die hun fietsje tegen de gevel planten om dan aan het tiengangenmenu te beginnen. Drie tafels […]

Wie eet bij De Librije? De aantrekkingskracht van Jonnie en Thérèse Boer reikt tot in de puntjes van Nederland, en verder. Niet alleen grootverdienend Nederland komt voor lunch en diner naar Zwolle, Jonnie vertelt met plezier over de gasten die hun fietsje tegen de gevel planten om dan aan het tiengangenmenu te beginnen. Drie tafels tijdens de lunch in De Librije.

De restaurateur
Superclub-eigenaar Bert van der Leden – we komen hem verdacht vaak tegen – wil wel verklaren waarom hij helemaal vanuit Amsterdam met zijn twee chefs bij Boer gaat lunchen.`We hebben gehoord dat je hier lekker kunt eten. Eens per maand neem ik mijn chefs Michel van Eerden en Joost de Bruin mee naar een topkeuken. Ze verdienen het om overal hun licht op te steken. Ik stuur ze ook wel een paar dagen naar Lyon of naar een cursus bij Ducasse. Jonnie Boer en Hans van Wolde komen binnenkort bij ons in de club gastkoken, dus we hebben nog wat door te nemen. Ik vind het eten hier onderscheidend lekker en de bediening pakt je in zonder die ‘warme deken’.’

De ervaren restaurantganger
Met zijn vieren zijn ze op pad, de Vrienden van de Bokkedoorns. Konden moeilijk reserveringen krijgen voor het diner en besloten vandaag op goed geluk te bellen voor de lunch. `Niet te vergelijken met de Bokkedoorns. Dit is supertop’, zingen ze in koor. `Alles is goed. De sfeer is ontspannen. We krijgen veel persoonlijke aandacht van de chef en zijn vrouw. Hij is wat boerser, zij is wat fijner. Ongelofelijk zo’n verhaal op deze plek. We komen zeker terug voor het echte diner.’

De zakenman
De heer Krüsseman van Phoenix geniet op een van zijn laatste zakenlunches met relaties van de hoge kwaliteit van De Librije. `Ik ga emigreren, maar dit zal ik missen. Ik kom hier al sinds ’92 gemiddeld eens per week met mijn relaties. Waarom? Omdat ik er honderd procent vanuit kan gaan dat de topkwaliteit die ik met mijn bedrijf nastreef, door Jonnie Boer en zijn vrouw moeiteloos wordt opgevolgd. Hun lunch is als een verlengstuk van onze aanpak. Het eten, de entourage, alles is compleet. Het gaat mij niet per se om tempo, maar wel om hoe ze met onze klanten omgaan. Ze kruipen in je huid en die benadering is doorslaggevend. Bij het toetje zet meneer Boer sinds jaar en dag in chocola de naam Phoenix op het bordje. We schijnen de enige te zijn bij wie hij dat nog doet. Ik zal het missen. Echt waar.’

Reageer op dit artikel