artikel

De spelregels

Horeca

De Misset Horeca Top-100 is een overzicht van de omzet van de 100 grootste horecabedrijven van Nederland. Lees hier de spelregels van dit overzicht.

1) Omzet is de omzet over 2004, exclusief BTW.

2) De omzet is uitsluitend in Nederland gerealiseerd.

3)Enkele bedrijven in de Top-100 zijn franchiseketens of samenwerkingsverbanden. Denk aan namen als McDonald’s en Best Western. De vermelde omzet is de gezamenlijke omzet van de aangesloten bedrijven/franchisenemers. Als een bedrijf een franchiseketen of samenwerkingsverband is, geven we dat aan met een rode F ikoontje.

4)Voor de samenstelling van de Top-100 maken we in de eerste plaats gebruik van de gegevens die de directeuren en eigenaren zelf aanleveren. Elk bedrijf dat volgens ons in de Top-100 thuishoort, krijgt enkele maanden vóór de publicatiedatum het Top-100-formulier toegezonden. De grote meerderheid van de aangeschreven topmanagers retourneert dit formulier. Die informatie vullen we aan met (telefonische) interviews. In de gevallen dat we geen cijfers krijgen, maken gebruik van openbare bronnen zoals de Kamers van Koophandel, kranten, tijdschriften en internet. Zo nodig maken deskundigen in de branche een inschatting van de omzet.

5) Als twee bedrijven dezelfde omzet hebben, gaat degene met de meeste vestigingen voor. Is ook dat gelijk, dan rangschikken we op alfabet.

Reageer op dit artikel