artikel

Deli XL drukt resultaten moederbedrijf

Horeca

Deli XL is het Zuid-Afrikaanse levensmiddelenbedrijf Bidvest zwaar gevallen. De marges van Bidvest in het afgelopen halfjaar daalden licht, mede als gevolg van de inlijving van Deli XL.

De voormalige dochteronderneming van Ahold en leverancier van (bedrijf)restaurant zorgde voor een halfjaaromzet van 2,2 miljard Zuid-Afrikaanse rand, zo’n 0,3 miljard euro. De totale omzet van Bidvest kwam uit op 38,2 miljard rand, 5,8 miljard euro.

Deli XL is sinds 12 september 2005 geconsolideerd in de cijfers van Bidvest. De marges slonken van 4,5 naar 4,4 procent. Bidvest behaalde het afgelopen halfjaar een sterke winstgroei van 23 procent. Het bedrijf overweegt verdere acquisities. Ahold verkocht Deli XL vorig jaar voor 140 miljoen euro aan Bidvest. Het geld gebruikte Ahold om schulden af te lossen. Daarnaast maakte het destijds kenbaar zich meer op de detailhandel te willen toeleggen.

Reageer op dit artikel