artikel

Driesterren-Bastion gaat op chic

Horeca

Bastion Hotels staat in de steigers. Letterlijk, want bij zeker zes vestigingen van de driesterrenketen zijn bouwvakkers al weken druk in de weer. De hotels ondergaan een ingrijpende verbouwing.

Het betreft de uitbreiding met luxe kamers. Zestig voor Bastion Almere, veertig voor Hoofddorp en Zaandam, en ook de vestigingen Amsterdam Amstel, Amsterdam Noord, Hoofddorp en Rijswijk krijgen kamers met meer luxe.
De miljoenenoperatie omvat in totaal drieonderd kamers; een groei van 20 procent. Op dit moment tellen de 28 vestigingen van Bastion (27 in Nederland en 1 in Duitsland) bij elkaar 1500 kamers (ruim 3000 bedden). Met de uitbreiding hoopt het bedrijf een passend antwoord te geven op de groeiende vraag, met name vanuit de zakenmarkt, naar meer luxe op de kamer. Bastion wil zo nadrukkelijk de concurrentie aangaan met viersterrenbedrijven. Om te beginnen in de regio Amsterdam, waar de druk op de hotelmarkt het grootst is.

Online boeken
Op Schiphol bijvoorbeeld bieden wij luxe kamers voor 185 gulden. Een viersterrenhotel daar vraagt al snel 300 tot 350 gulden. Het enige verschil is dat wij geen roomservice hebben, vandaar ook een ster minder. Maar voor wat betreft de luxe op de kamers zitten we op hetzelfde niveau’, zegt Herman van der Poel van Bastion.
De keten gaat de zakengast (de zakelijke markt is goed voor 85 procent van de bezetting) op nog meer fronten in de watten leggen. Op 1 januari gaat het bedrijf on line met een modern reserveringssysteem. Gasten kunnen direct via de pc een kamer boeken en krijgen ook onmiddellijk een bevestiging. On line boeken is bedoeld voor alle gasten, maar de 22.000 businesspartners die wel eens in een Bastion-bed slapen, hebben een streepje voor. Zij krijgen elk een speciale code om een kamer vast te leggen. Voor deze groep wordt bovendien in elk hotel van Bastion standaard een aantal (luxe) kamers achter de hand gehouden.

Reageer op dit artikel