artikel

Drinks

Horeca

Nieuwe drankjes of alles wat hiermee te maken heeft.

Chicki Micki
Het is in de tijd van de vogelpest en ruimingen van pluimveebedrijven wellicht een beetje vreemd, maar een speciale kip doet het goed in de cafés. De naam? Chicki Micki. De gimmick komt er op neer dat de grappig ogende plastic kip een ei legt, waaruit de kroegganger een whiskylikeur kan drinken. Onder meer automatenfirma Tieles in Helmond en Euromarkt in Leeuwarden levert Chicki Micki.

Mixrecepten uit digitale zakflacon
Maar liefst 500 recepten voor drank en/of mix bij de hand. Digitaal verkrijgbaar uit de als zakflacon vormgegeven BarMaster. Ingrediënten kunnen alfabetisch worden gevonden, waarna de juiste ma(a)t(en) voor de perfecte mix te lezen zijn. Ook wordt aangegeven welke type glas erbij hoort en zelfs de juiste gelegenheid.
Als klap op de vuurpijl kunnen ook mixtips en –trucs in het technische wondertje worden opgevraagd. Het Amerikaanse bedrijf (www.barmaster.net) heeft nog geen distributeur in Nederland gevonden voor de BarMaster, maar voor 15 euro wordt ie verscheept.

Drank erin? Licht aan!
Dit hebbeding kan een hit worden in de horeca. Een (plastic) glas dat licht geeft als er drank in geschonken wordt. Het werkt op batterijen en via een zogeheten LED-licht. Als er drank in zit kan het glas ongeveer acht uur achter elkaar blijven branden.
De inhoud van het glas is 320 milliliter, kent een doorsnee van 8 centimeter en is bijna 14 centimeter hoog. Het materiaal is acryl en verkrijgbaar in zeven kleuren (rood, geel, groen, blauw, groen/blauw, roze en blank). Meer informatie via Purple Zone Merchandising: 036-5346236.

Fantastisch Product, Mike!
Zwaar getafeld met de kerstdagen? En vooral de alcoholische versnaperingen niet met rust gelaten? En wilt u uw kater niet verdrijven met geklutste eieren? Probeer dan Deduct! Wat een fantastisch product, Mike! Toegegeven, het zou zo uit één van de hilarische tv-shop programma’s kunnen komen. Maar de site www.deductdrink.com geeft er ook wel een beetje aanleiding toe. Onbedoeld komisch aandoende frases als ‘Onderzoek door de universiteit van Delhi (..), ‘Een Frans laboratorium (..)’ en ‘Helpt de schadelijke stoffen snel weg te filteren’. Kerstpakketidee, het antikaterdrankje (Pet-flesje 40 ml.) kan ook in speciale kerstverpakking geleverd worden. Het uitproberen waard! Meer info: Intromarket, 0499-329656.

Je eigen Chianti
Stamgasten of vrienden trakteren op een eigen chianti of lambrusco? Dat kan! Wordt nu zelf wijnboer in Italië via Wine By Me. Bijvoorbeeld Castelvecchio in Toscane, 50 wijnstokken, 36 flessen wijn (drie verschillende soorten) kost 325 euro. Deelname is zeer beperkt en daardoor dus erg exclusief. Meer info via: Wine By Me in Dongen, tel.nr. 0162-325125 of info@winebyme.com.

Digitaal blaaspijpje
De firma Medi-Marketing International brengt in Nederland een digitale alcoholblaastest op de markt. Deze meet binnen vijf seconden tot op 0,1 promille nauwkeurig de alcoholconcentratie in de adem. Volgens MMI zou de CA2000, zoals de tester heet, ‘een handig meetinstrument zijn in die gelegenheden waar alcohol wordt genuttigd en waar de eigenaar tot op zekere hoogte ook verantwoording draagt voor zijn klanten’. MMI heeft de CA2000 (á 99 euro) inmiddels al verkocht aan bars, discotheken en andere uitgaanscentra. Die zaken en andere horecabedrijven zouden het apparaat eventueel ook zouden kunnen gebruiken voor het eigen personeel, zo wordt gezegd. Alles bedoeld om te voorkomen dat die na afloop van het werk met een borreltje teveel de weg opgaan. MMI is gevestigd in Soest: 035-6030381. Of check: www.medi-marketing.nl

Zoendrankbuisje
Een drankgimmick. Zo kan Kiss Me wel omschreven worden. Een alcoholische (14,5%) shooter in een onbuig- en onbreekbaar plastic reageerbuisje met 20 milliliter inhoud. Volgens distributeur Freaky Ice heeft Kiss Me door het wat hogere alcoholpercentage ‘een heet, glijdend effect’. Past wel een beetje bij de naam van het drankje. De geur is fris fruitig en de smaak is zoet, passievruchtachtig. Meer weten? www.freakyice.nl of 013-5456309.

Schenk met mate(n)
Op de welbekende slogan ‘Drink met mate’ kan nu worden toegevoegd ‘Schenk met mate’, al moet er wel een ‘n’ achter ‘mate’ worden gezet. Want de Jigger Spirit Measure is een mooi en strak vormgegeven schenkmaatje. Aan de ene kant is er ruimte voor een ‘single shot’ á 25 milliliter, draai de roestvrijstalen bus om dan heb je een 50 millilitermaat. Stijlvol drankjes uitmeten dus, lijkt vooral geschikt voor de trendy- of hotelbar. De Jigger Spirit Measure meet 7.5 x 4 x 4 centimeter en kost rond de 18 euro. Alleen te bestellen via internet, www.iwantoneofthose.nl.

Chicki Micki
Het is in de tijd van de vogelpest en ruimingen van pluimveebedrijven wellicht een beetje vreemd, maar een speciale kip doet het goed in de cafés. De naam? Chicki Micki. De gimmick komt er op neer dat de grappig ogende plastic kip een ei legt, waaruit de kroegganger een whiskylikeur kan drinken. Onder meer automatenfirma Tieles in Helmond en Euromarkt in Leeuwarden levert Chicki Micki.

Mixrecepten uit digitale zakflacon
Maar liefst 500 recepten voor drank en/of mix bij de hand. Digitaal verkrijgbaar uit de als zakflacon vormgegeven BarMaster. Ingrediënten kunnen alfabetisch worden gevonden, waarna de juiste ma(a)t(en) voor de perfecte mix te lezen zijn. Ook wordt aangegeven welke type glas erbij hoort en zelfs de juiste gelegenheid.
Als klap op de vuurpijl kunnen ook mixtips en –trucs in het technische wondertje worden opgevraagd. Het Amerikaanse bedrijf (www.barmaster.net) heeft nog geen distributeur in Nederland gevonden voor de BarMaster, maar voor 15 euro wordt ie verscheept.

Drank erin? Licht aan!
Dit hebbeding kan een hit worden in de horeca. Een (plastic) glas dat licht geeft als er drank in geschonken wordt. Het werkt op batterijen en via een zogeheten LED-licht. Als er drank in zit kan het glas ongeveer acht uur achter elkaar blijven branden.
De inhoud van het glas is 320 milliliter, kent een doorsnee van 8 centimeter en is bijna 14 centimeter hoog. Het materiaal is acryl en verkrijgbaar in zeven kleuren (rood, geel, groen, blauw, groen/blauw, roze en blank). Meer informatie via Purple Zone Merchandising: 036-5346236.

Fantastisch Product, Mike!
Zwaar getafeld met de kerstdagen? En vooral de alcoholische versnaperingen niet met rust gelaten? En wilt u uw kater niet verdrijven met geklutste eieren? Probeer dan Deduct! Wat een fantastisch product, Mike! Toegegeven, het zou zo uit één van de hilarische tv-shop programma’s kunnen komen. Maar de site www.deductdrink.com geeft er ook wel een beetje aanleiding toe. Onbedoeld komisch aandoende frases als ‘Onderzoek door de universiteit van Delhi (..), ‘Een Frans laboratorium (..)’ en ‘Helpt de schadelijke stoffen snel weg te filteren’. Kerstpakketidee, het antikaterdrankje (Pet-flesje 40 ml.) kan ook in speciale kerstverpakking geleverd worden. Het uitproberen waard! Meer info: Intromarket, 0499-329656.

Je eigen Chianti
Stamgasten of vrienden trakteren op een eigen chianti of lambrusco? Dat kan! Wordt nu zelf wijnboer in Italië via Wine By Me. Bijvoorbeeld Castelvecchio in Toscane, 50 wijnstokken, 36 flessen wijn (drie verschillende soorten) kost 325 euro. Deelname is zeer beperkt en daardoor dus erg exclusief. Meer info via: Wine By Me in Dongen, tel.nr. 0162-325125 of info@winebyme.com.

Digitaal blaaspijpje
De firma Medi-Marketing International brengt in Nederland een digitale alcoholblaastest op de markt. Deze meet binnen vijf seconden tot op 0,1 promille nauwkeurig de alcoholconcentratie in de adem. Volgens MMI zou de CA2000, zoals de tester heet, ‘een handig meetinstrument zijn in die gelegenheden waar alcohol wordt genuttigd en waar de eigenaar tot op zekere hoogte ook verantwoording draagt voor zijn klanten’. MMI heeft de CA2000 (á 99 euro) inmiddels al verkocht aan bars, discotheken en andere uitgaanscentra. Die zaken en andere horecabedrijven zouden het apparaat eventueel ook zouden kunnen gebruiken voor het eigen personeel, zo wordt gezegd. Alles bedoeld om te voorkomen dat die na afloop van het werk met een borreltje teveel de weg opgaan. MMI is gevestigd in Soest: 035-6030381. Of check: www.medi-marketing.nl

Zoendrankbuisje
Een drankgimmick. Zo kan Kiss Me wel omschreven worden. Een alcoholische (14,5%) shooter in een onbuig- en onbreekbaar plastic reageerbuisje met 20 milliliter inhoud. Volgens distributeur Freaky Ice heeft Kiss Me door het wat hogere alcoholpercentage ‘een heet, glijdend effect’. Past wel een beetje bij de naam van het drankje. De geur is fris fruitig en de smaak is zoet, passievruchtachtig. Meer weten? www.freakyice.nl of 013-5456309.

Schenk met mate(n)
Op de welbekende slogan ‘Drink met mate’ kan nu worden toegevoegd ‘Schenk met mate’, al moet er wel een ‘n’ achter ‘mate’ worden gezet. Want de Jigger Spirit Measure is een mooi en strak vormgegeven schenkmaatje. Aan de ene kant is er ruimte voor een ‘single shot’ á 25 milliliter, draai de roestvrijstalen bus om dan heb je een 50 millilitermaat. Stijlvol drankjes uitmeten dus, lijkt vooral geschikt voor de trendy- of hotelbar. De Jigger Spirit Measure meet 7.5 x 4 x 4 centimeter en kost rond de 18 euro. Alleen te bestellen via internet, www.iwantoneofthose.nl.

Reageer op dit artikel