artikel

Eendenboutjes met hoisin saus, appel en Hertog Jan Winterbier

Horeca

Ingrediënten voor vier personen: 8 kleine eendenboutjes of 4 grote eendenbouten 6 sjalotjes 2 appelen (o.a. Elstar, Jonagold) 2 eetlepels hoisin saus 4 eetlepels sinaasappelmarmelade 3 dl gevogeltebouillon 4 eetlepels zonnebloem- of olijfolie 4 eetlepels roomboter 2 eetlepels suiker 1,5 dl Hertog Jan Winterbier (flesje van 30 cl) allesbinder of aardappelmeel peper uit de molen […]

Ingrediënten voor vier personen:

8 kleine eendenboutjes of 4 grote eendenbouten

6 sjalotjes

2 appelen (o.a. Elstar, Jonagold)

2 eetlepels hoisin saus

4 eetlepels sinaasappelmarmelade

3 dl gevogeltebouillon

4 eetlepels zonnebloem- of olijfolie

4 eetlepels roomboter

2 eetlepels suiker

1,5 dl Hertog Jan Winterbier (flesje van 30 cl)

allesbinder of aardappelmeel

peper uit de molen en zout naar smaak


Bereidingswijze:

Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Olie in een braadpan goed verwarmen en de eendenboutjes aan alle kanten aanbraden. Sjalotjes toevoegen, goed roeren en hittebron verlagen. Bouillon toevoegen en afhankelijk van de grootte van de boutjes in ruim 75 tot 90 minuten gaar stoven.

Tien minuten voor het einde van de stooftijd hoisin saus (verkrijgbaar bij Chinese toko’s) en bier erdoor roeren en verder stoven. Saus eventueel binden met allesbinder of aardappelmeel. Op smaak brengen met peper en zout. Appelen schillen, klokhuizen verwijderen en in gelijkmatige plakken snijden. Om en om bakken in roomboter, suiker toevoegen, pan goed schudden en lichtjes laten karameliseren. Warme eendenboutjes met de saus over voorverwarmde borden verdelen, vergezeld van plakken appel, waarvan de holte wordt gevuld met sinaasappelmarmelade. Serveren met aardappelpuree en in boter gestoofde groene kool of kleine spruitjes. Een gekoeld glas Hertog Jan Winterbier hierbij drinken.

Reageer op dit artikel