artikel

Engelbertha Hoeve, Leiden

Horeca

engelbertha hoeve leidenEen authentieke herenboerderij uit 1766 vormt het romantische decor van een stijlvolle horecaonderneming: de Engelbertha Hoeve. Een à-la-carterestaurant en diverse zalen voor uiteenlopende evenementen. Het pand is omringd door prachtig aangelegde tuinen die tot aan de oever van de Oude Rijn doorlopen. Voor gasten die met de boot arriveren is er een eigen aanlegsteiger.

Het etablissement van Diny en Aldo Arslanagic is aangesloten bij Relais du Centre. Recent hebben zij De Stal gerenoveerd. ‘Twee vides zijn door een 5 meter brede ‘brug’ met elkaar verbonden, waardoor ook de bovenruimte in deze zaal aantrekkelijk is geworden’, vertelt de gastvrouw. ‘Er is een eigentijdse, fris roomwitte ambiance gecreëerd met taupekleurige wanden en essenhouten (sta)tafels. Eyecatcher is de grote open haard met glazen overkapping. De ruimte is nu veel lichter geworden. Bovendien hebben we een beamer laten installeren, waarmee De Stal toegankelijker is voor conferenties en vergaderingen. Dat aspect misten we nog in de Engelbertha Hoeve.’

Hoge Morsweg 140. Tel. (071) 576 50 00. www.engelbertha.nl. Capaciteit: restaurant: 45 couverts; De Stal 200; recepties tot 400 personen; à-la-carteterras: 45. Prijsindicatie: viergangenmenu €45,-; driegangen lunchmenu €35,-. Geopend: restaurant di t/m zo vanaf 12.00 uur. Ma gesloten.