artikel

Gebakken eendfilet met rijstwijnsaus

Horeca

Ingrediënten: Eendenborst 500gRijstwijn 1 eetlepelZout ½ theelepelPeper ¼ theelepelRozemarijn 2 stengelsWitte rijstErwtenChinese champignon (week en snidj in blokjes) MaïsTruffelaardappel Ingrediënten rijstwijnsausSjalot 2 eetlepelsBoter 50gRijstwijn 250 mlGevogelte bouillon 500 mlBloem 2 eetlepelsWitte peper ½ theelepelKnoflook 1 eetlepelSichuanpeper 1 theelepelSojasaus (Amoy) 4 eetlepelsZout 1 theelepelPeper ½ theelepelBasilicum 20 blaadjes (fijn gehakt Bereiding: Marineer de eend met rijstwijn, […]

Ingrediënten:
Eendenborst 500g
Rijstwijn 1 eetlepel
Zout ½ theelepel
Peper ¼ theelepel
Rozemarijn 2 stengels
Witte rijst
Erwten
Chinese champignon (week en snidj in blokjes)
Maïs
Truffelaardappel

Ingrediënten rijstwijnsaus
Sjalot 2 eetlepels
Boter 50g
Rijstwijn 250 ml
Gevogelte bouillon 500 ml
Bloem 2 eetlepels
Witte peper ½ theelepel
Knoflook 1 eetlepel
Sichuanpeper 1 theelepel
Sojasaus (Amoy) 4 eetlepels
Zout 1 theelepel
Peper ½ theelepel
Basilicum 20 blaadjes (fijn gehakt

Bereiding:
Marineer de eend met rijstwijn, peper, zout en rozemarijn. Bak de eend aan weerszijden in een pan en leg ‘m daarna 5 minuten in een oven van 170oC. Schil de truffelaardappel en snij deze in blokjes en pocheer de aardappel.

Pocheer de maïs, erwten en Chinese champignons en laat ze uitlekken. Druk ze samen met de rijst in een ring. Zet de rijsttoren op het midden van een bord. Snijd de eendenborst in reepjes en plaats ze op het bord. Begiet met de gezeefde rijstwijnsaus.

Rijstwijnsaus:
Bak de fijngesneden sjalot, knoflook en sichuanpepers met boter en bloem en blus af met de rijstwijn en de bouillon. Voeg de andere ingrediënten toe. Breng op smaak met zout en peper.

Wijnadvies
L’Exception/Cordier, Syrah-Cabernet Sauvignon Reserve 2000, Bodega Norton, Mendoza, Argentinië
VinoVia,
Châteauneuf-du-Pape Les Grandes Serres 2001, Rhône, Frankrijk

Reageer op dit artikel