artikel

Gebakken zalm met peterselietapenade en tagliatelle

Horeca

Ingrediënten:4 zalmfilets (150 gram per stuk)1 citroen1 sinaasappel4 eetlepels fijngehakte peterselie (vers of diepvries)2 teentjes knoflook1 eetlepel kappertjes50 gram boter2 eetlepels olijfolie peper en zout350 gram tagliatelle Bereiding:Spoel de zalmfilets af onder koud stromend water en dep ze droog. Was de citroen en de sinaasappel en rasp 1 eetlepel van de citroenschil en 1 eetlepel […]

Ingrediënten:
4 zalmfilets (150 gram per stuk)
1 citroen
1 sinaasappel
4 eetlepels fijngehakte peterselie (vers of diepvries)
2 teentjes knoflook
1 eetlepel kappertjes
50 gram boter
2 eetlepels olijfolie
peper en zout
350 gram tagliatelle

Bereiding:
Spoel de zalmfilets af onder koud stromend water en dep ze droog. Was de citroen en de sinaasappel en rasp 1 eetlepel van de citroenschil en 1 eetlepel van de sinaasappelschil. Meng de peterselie met citroenrasp, sinaasappelrasp, 2 geperste teentjes knoflook, peper, zout en kappertjes. Kook de tagliatelle beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg 1 eetlepel olijfolie aan het kookvocht toe. Verhit in een grote koekenpan de boter en 1 eetlepel olijfolie. Bak hierin de zalmfilets goudbruin aan beide kanten in ca. 6 minuten. Serveer de zalm, overdekt met de peterselietapenade op een bedje van tagliatelle aangemaakt met een gefruit uitje en een lepeltje olijfolie. Lekker met broccoli.

Reageer op dit artikel