artikel

Gemarineerde paddestoelensalade

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 250 gram grote champignons 1 teentje knoflook 50 gram geschaafde amandelen 75 gram rucola of veldsla voor de salade: 5 eetlepels olijfolie 2 eetlepels citroensap 2 eetlepels rode of groene pesto versgemalen peper zout Voorbereiding:Borstel of veeg de champignons schoon en snijd ze in zeer dunne plakjes. Leg ze dakpansgewijs op […]

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 gram grote champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram geschaafde amandelen
  • 75 gram rucola of veldsla

voor de salade:

  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels rode of groene pesto
  • versgemalen peper
  • zout

Voorbereiding:
Borstel of veeg de champignons schoon en snijd ze in zeer dunne plakjes. Leg ze dakpansgewijs op 4 borden. Meng de ingrediënten voor de marinade. Voeg 1 geperst teentje knoflook toe. Sprenkel de marinade over de champignons en laat dit 15 minuten intrekken.

Bereidingswijze:
Rooster de amandelen goudbruin in een droge hete koekenpan. Verdeel de rucola of veldsla in een cirkel om de paddestoelen heen. Bestrooi het gerecht met de amandelen. Serveer met ciabatta gedoopt in olijfolie.

Reageer op dit artikel