artikel

Groningse stamppot zuurkool met kalkoenfilet en roze bessensaus

Horeca

(voor 10 personen) Ingrediënten3 kg aardappelen 1,5 kg zuurkool grof 0,5 ananas 100 g rozijnen 150 g boter 1 dl kookroom peper zout 1,5 kg kalkoenfilet 1 Williams-peer Roze peperbessaus3 dl koksroom 1 dl rode wijn 30 g roze verse peper grove peper zout BereidingswijzeKook de aardappelen gaar en pureer ze. Kook de zuurkool (bij […]

(voor 10 personen)

Ingrediënten
3 kg aardappelen
1,5 kg zuurkool grof
0,5 ananas
100 g rozijnen
150 g boter
1 dl kookroom
peper
zout
1,5 kg kalkoenfilet
1 Williams-peer
Roze peperbessaus
3 dl koksroom
1 dl rode wijn
30 g roze verse peper
grove peper
zout

Bereidingswijze
Kook de aardappelen gaar en pureer ze. Kook de zuurkool (bij voorkeur grof) in weinig water op een matig vuur in circa 20 minuten gaar. Schil en halveer de ananas en ontdoe deze van zijn bittere kern. Snijd de ananas vervolgens in blokjes en kook die de laatste vijf minuten samen met de rozijnen met de zuurkool mee. Laat op een vergiet uitlekken en voeg het samen met de boter en de koksroom toe aan de aardappelpuree. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Braad de kalkoenfilet in weinig boter goudgeel aan en plaats deze vervolgens 15 minuten in een oven van 175 graden. Breng de room en rode wijn in een steelpannetje aan de kook tot deze licht gebonden is en voeg hier de roze verse pepers aan toe. Breng het geheel op smaak met grove peper en zout.Trancheer de kalkoenfilet en rangschik het vlees naast de stamppot. Nappeer deze vervolgens met de roze peperbessaus en garneer af met een partje Williams-peer en een takje peterselie.

Reageer op dit artikel