artikel

Historie

Horeca

De wedstrijd Café van het Jaar is voor het eerst in 1994 georganiseerd. Het uitgangspunt van de wedstrijd was om goede cafés onder de aandacht te brengen van collega’s. Deelname geschiedde op basis van vrijwillige inschrijving. Uit de inzendingen werden circa 40 tot 50 cafés geselecteerd die anoniem door deskundigen werden bezocht. Tien finalisten werden […]

De wedstrijd Café van het Jaar is voor het eerst in 1994 georganiseerd. Het uitgangspunt van de wedstrijd was om goede cafés onder de aandacht te brengen van collega’s. Deelname geschiedde op basis van vrijwillige inschrijving.

Uit de inzendingen werden circa 40 tot 50 cafés geselecteerd die anoniem door deskundigen werden bezocht. Tien finalisten werden vervolgens genomineerd voor de titel Café van het Jaar. Die werden uitgebreid gescreend door de jury.

Tijdens een feestelijk evenement werd de winnaar bekend gemaakt. In het blad Misset Horeca werd vervolgens uitgebreid aandacht besteed aan de finalisten en de winnaars. Het winnende bedrijf kreeg de hoofdprijs uitgereikt: het Gastvrijheidsbeeld. Er was een speciale prijs voor de categorie dorpscafés.

De wedstrijd is in de loop der jaren uitgegroeid tot een belangrijk evenement in cafésector. De uitverkiezing tot Café van het Jaar wordt gezien als een zeer hoge eer.

Vorige winnaars

2003
Anno 1890
Amsterdam
2002
De Poshoorn
Maastricht
2001
Ons Caffeej
Uden
2000
De Bank
Doetinchem
1999
De Gouden Engel
Schagen
1998
De Jaren
Amsterdam
1997
De Appel
Hengelo
1996
In den Ouden Vogelstruys
Maastricht
1995
De Beyerd
Breda
1994
Anno 1890
Amsterdam

Reageer op dit artikel