artikel

ID&T dreigt gemeente Utrecht om dancefeest

Horeca

De gemeente Utrecht dreigt in een ernstig conflict te raken met ID&T, de grootste organisator van dancefeesten in Nederland. Alles wijst er volgens ID&T op dat de gemeente een gewenste uitbreiding van Trance Energy in het Jaarbeurs-complex tegen zal houden tijdens een raadsvergadering komende donderdag.

ID&T wil op 16 februari 40.000 mensen toelaten tot de achtste editie van het dancefeest. Dat zou moeten worden gehouden in vier zalen van de Jaarbeurs. De gemeente wil het bezoekersaantal volgens ID&T beperken tot 25.000. Als dat gebeurt, acht projectmanager J. Jansen van ID&T de kans groot dat er gerechtelijke stappen zullen volgen tegen de gemeente Utrecht.

ID&T vermoedt dat de gemeente huiverig is geworden voor grote uitgaansevenementen na de cafébrand in Volendam en de dodelijke ongevallen met twee bezoekers van dancefeesten in Zaandam. De woordvoerder noemt die vrees ongegrond. ‘We hebben in het verleden bewezen dat we feesten op deze schaal goed kunnen organiseren. Daarbij hebben de brandweer, de milieudienst en de Jaarbeurs zelf al goedkeuring gegeven voor Trance Energy.’

Trance Energy ontstond in 1999 en wordt normaal gesproken twee keer per jaar gehouden. Sinds de eerste editie in het beursgebouw in Eindhoven (8.000 bezoekers), groeide het evenement gestaag. De vorige editie in Thialf Heerenveen werd bezocht door 20.000 danceliefhebbers. In de Jaarbeurs wil ID&T dat bezoekersaantal half februari verdubbelen. Maar de gemeente Utrecht lijkt alleen akkoord te gaan met een capaciteitsuitbreiding naar 25.000 bezoekers.

‘Het spreekt natuurlijk voor zich dat wij zeer ontstemd zijn over de gang van zaken’, schrijft ID&T in een nieuwsbericht op haar website www.id-t.nl. De gemeente zou de afgelopen maanden meerdere keren hebben toegezegd dat gebruik van het hele Jaarbeurscomplex bespreekbaar zou zijn.

Vooruitlopend op het besluit van de gemeenteraad heeft ID&T het programma voor Trance Energy al aanzienlijk gewijzigd. De zaal waarin de stijl ‘progressive’ stond gepland, is geschrapt. Het programma voor de overige drie zalen wordt niet aangepast.

Reageer op dit artikel