artikel

Internet helpt u bij vinden personeel

Horeca

Hoe kan ik nog sneller personeel vinden? Door gebruik te maken van vacaturebanken op internet. Uw website en diverse banensite bieden namelijk uitkomst in uw zoektocht naar goed personeel. De vacaturebanken besparen u kosten, een advertentie op het net is net geplaatst en internet biedt een groot bereik.

E-recruitement heet het, het met behulp van internettechnologieën werven van geschikte sollicitanten. Zeker de laatste jaren is dit verschijnsel in opkomst. De grote kracht van deze wervingsmethode is dat vraag en aanbod digitaal samenkomt. En dat is interessant, want vooral de jeugdige generatie die op zoek is naar een baan gebruikt het internet. Uw jonge medewerker café/hotel/restaurant (m/v) vindt u dus sneller via een van de vele elektronische banenmarkten. Of via uw eigen website.

Eigen website
Gebruik uw eigen website om een vacature kenbaar te maken, of wanneer u structureel op zoek bent naar geschikte medewerkers. Maak direct op uw homepage een hoofdstuk ‘Vacature’ aan, naast de hoofdstukken ‘Home’, ‘Assortiment’, ‘Acties’, etc. Vermeld niet alleen de personeelsadvertentie, vertel ook iets over visie, doelstelling en sfeer van uw bedrijf. Stel bijvoorbeeld uw huidige team voor, zodat geïnteresseerden inzicht krijgen in hun toekomstige collega’s. Maak de site persoonlijker door eigen werknemers aan het woord te laten, voorzien van een foto. Vergeet niet een reactieformulier te plaatsen. Maar bovenal: wees actueel. Is de vacature vervuld? Verwijderen hem dan direct. Heeft u beet, reageer dan snel. Internetgebruikers verwachten binnen 48 uur een reactie.

Vacaturebanken
Uw eigen website haalt niet de grote bezoekersaantallen van de veelbezochte elektronische banenmarkten. Een voltreffer om een nieuwe medewerker direct te vinden, is daarom minder kansrijk. Schakel daarom vacaturebanken in om uw te vervullen betrekking snel en goedkoop te vervullen. De grote banensites in ons land zijn www.monsterboard.nl, www.stepstone.nl, www.nationalevacaturebank.nl en www.jobnews.nl. Naast deze grote en krachtige sites bestaan er tal van specifieke horecabanensites, bijvoorbeeld de vacaturebank van Zibb.nl/horeca, www.horeca-jobs.nl, www.horeca.nl en www.horecaonly.nl. Op de internetsite www.zibb.nl/horeca vindt u een overzicht met twintig banensites, hoofdzakelijk gespecialiseerd in horeca.

Een samenspel tussen personeelsadvertenties in de traditionele media en op internet biedt de meest krachtige vorm om succesvol te werven. De zogeheten on-offline combinatie, waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende recruitment-kanalen. Veel uitgevers spelen hierop in. Misset Horeca biedt bijvoorbeeld een combinatie aan tussen een advertentie in het vakblad en in de vacaturebank op www.zibb.nl/horeca. Maak in uw advertentie in de vakbladen altijd kenbaar dat meer informatie over uw vacatures te verkrijgen is op uw eigen website.

Adverteren
Nog een manier om uw vacature in de aandacht te brengen is om ermee te adverteren op internet. Banneren, zoals we dat noemen. Doe dit zo efficiënt mogelijk door de juiste websites te kiezen tussen de miljoenen aanwezige sites op het net. Achterhaal de weg die uw potentiële medewerker op internet aflegt en plaats dáár dan uw banners. Een doorlink naar de pagina waarop uw personeelsadvertentie op uw site te vinden is, maakt het geïnteresseerden nog makkelijker.

Reageer op dit artikel