artikel

Koffievrienden

Horeca

Een aantal jaren geleden verkocht koffieveteraan Henk Verweij zijn bedrijf en het koffiemerk Laurentis aan DE. Vervolgens zette hij het bedrijf Rickart op, dat zich bezighoudt met concepten voor mobiele koffieverkoop. In zijn ruim dertig ‘koffiejaren’ verzamelde en verzon Verweij meer dan vijfduizend koffierecepten. Van een eenvoudig ijskoffie, koffie-shake en koffietaart tot en met volledige gerechten op basis van koffie.

Leden van Amici-del-caffe-espresso krijgen toegang tot de eigen website van de club (www.Amici-del-caffe-espresso.com) waarop naast Verweij’s recepturen en veel andere koffie-info ook commerciële aanbiedingen staan. Verder organiseert de club bijeenkomsten en ook excursies.

In eerste instantie is Verweij’s koffieclub bedoeld voor de particuliere markt, maar professionals uit bijvoorbeeld de catering zijn wat hem betreft ook meer dan welkom. Verweij: ‘Het verbaast mij nog altijd dat de catering eigenlijk zo weinig met koffie doet. Je ziet allerlei themadagen en -weken, maar aan koffie wordt eigenlijk nooit speciale aandacht geschonken. Waarom bijvoorbeeld niet een keer een koffiemiddag in plaats van een high tea? Helemaal in koffiesfeer aangekleed en met een gepast muziekje erbij. Wij hebben alle informatie waarmee je zo’n thema kunt laten slagen.’Amici-del-caffe-espresso heeft bijvoorbeeld connecties met de Hilversumse vestiging van de Amerikaanse platenmaatschappij Putumayo die deels charitatief werkt en die zich heeft gespecialiseerd in muziek van over de hele wereld. Waaronder bijvoorbeeld een CD met de naam A Putumayo Blend: Music from the Coffee Lands. ‘Dat soort muziek zou je bij zo’n koffiethema kunnen draaien’, zegt Verweij. ‘Of in de coffeebar, als je die hebt in je bedrijf.’

Informatie: tel. (010)-422 23 17.

Reageer op dit artikel