artikel

Koolraaptaart

Horeca

Ingrediënten:75 g bloemzoutpepernootmuskaat3 eieren2 dl melk2 uien1 koolraap (500 g)2 dikke plakken gekookte ham (ca. 200 g)50 g geraspte kaasboter Bereiding:Maak een glad beslag van bloem, zout, peper, de eieren en de melk. Laat het beslag een half uurtje staan en klop het dan nog even op. Snij de koolraap in blokjes. Kook de koolraap […]

Ingrediënten:
75 g bloem
zout
peper
nootmuskaat
3 eieren
2 dl melk
2 uien
1 koolraap (500 g)
2 dikke plakken gekookte ham (ca. 200 g)
50 g geraspte kaas
boter

Bereiding:
Maak een glad beslag van bloem, zout, peper, de eieren en de melk. Laat het beslag een half uurtje staan en klop het dan nog even op. Snij de koolraap in blokjes. Kook de koolraap gedurende 12 à 14 minuten in ruim water met zout. Laat de blokjes in een vergiet uitlekken en opdrogen (plaats het vergiet op een tochtige plek). Snipper de uien en snij de ham in blokjes. Verhit 40 g boter in een koekepan en fruit de uien zo lang tot ze glazig zien. Schep de koolraap erdoor en laat alles dan nog, onder regelmatig omscheppen, 2 minuten zachtjes bakken.
Neem de pan van de warmtebron en voeg de ham en de geraspte kaas toe. Strooi er een beetje peper en een vleugje nootmuskaat over. Schep alles goed om.
Beboter een taartvorm (24 cm) en doe de inhoud van de koekepan erin over. Verdeel alles zo gelijkmatig mogelijk over de bodem. Schep het beslag over de vulling en leg er hier en daar een flintertje boter op, of besprenkel het beslag met wat gesmolten boter (ca. 15 g).
Plaats de vorm op het rooster in het midden van de tot 175 à 180 graden voorverwarmde oven. Bak de taart in 30 à 35 minuten goudbruin en gaar. De taart kan warm, lauwwarm of koud worden gegeten.

Zonder ham en met wat meer (ca. 100 g) kaas is dit een vegetarisch gerecht.

Reageer op dit artikel