artikel

Koolvis met kervelsaus

Horeca

Ingrediënten (2 couverts) 1 uitje 1/2 bosje kervel (ca. 25 g) 300 g koolvisfilets 10 g boter 1 eetlepel citroensap 1 theelepel kruidenbouillonpoeder allesbinder 1 theelepel mosterd 1 dl halfvolle melk BereidingPel het uitje. Hak het uitje met de kervel zeer fijn. Was de koolvisfilets onder de koude kraan en dep ze droog. Vet een […]

Ingrediënten (2 couverts)

  • 1 uitje
  • 1/2 bosje kervel (ca. 25 g)
  • 300 g koolvisfilets
  • 10 g boter
  • 1 eetlepel
  • citroensap
  • 1 theelepel kruidenbouillonpoeder
  • allesbinder
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 dl halfvolle melk

Bereiding
Pel het uitje. Hak het uitje met de kervel zeer fijn. Was de koolvisfilets onder de koude kraan en dep ze droog. Vet een ovenvaste- of magnetronschaal (liefst met platte bodem) in met de boter, leg de koolvisfilets erin, besprenkel ze met citroensap en laat de koolvisfilets in de magnetron afgedekt op half vermogen in ca. 3-5 minuten gaar worden. In een magnetron zonder draaiplateau moet de schaal tussentijds tweemaal gedraaid worden.

Schenk het uitgelopen visnat in een hoge glazen of magnetronbestendige maatbeker. Laat de vis afgedekt nagaren. Vul het visnat met melk aan tot 1 1/2 dl. Roer het bouillonpoeder erdoor. Verhit het vocht in de magnetron onafgedekt 1 1/2 minuut op vol vermogen.

Roer 1 tot 2 eetlepels Allesbinder door het vocht om het te binden. Roer vervolgens de mosterd, het fijngehakte uitje en de kervel door de saus. Verwarm de saus onafgedekt nog 30 seconden op vol vermogen.
Schep de saus over de vis en serveer direct met aardappelpuree en doperwtjes.

Reageer op dit artikel