artikel

Kwaliteit bepalen door observatie en analyse

Horeca

De achteruitgang van de kwaliteit van frituurvet is merkbaar door uiterlijke veranderingen van het vet. Vervang frituurvet wanneer: het vet te donker wordt het vet te stroperig is de schuimvorming verandert (nieuw vet vormt grote bellen die snel verdwijnen, bij ouder vet ontstaan kleine belletjes die langzaam wegtrekken) het vet gaat roken (het rookpunt van […]

De achteruitgang van de kwaliteit van frituurvet is merkbaar door uiterlijke veranderingen van het vet.

Vervang frituurvet wanneer:

  • het vet te donker wordt

  • het vet te stroperig is

  • de schuimvorming verandert (nieuw vet vormt grote bellen die snel verdwijnen, bij ouder vet ontstaan kleine belletjes die langzaam wegtrekken)

  • het vet gaat roken (het rookpunt van ouder vet is lager dan voor nieuw vet)

  • het uiterlijk, de smaak en geur van het frituurwaar verandert (een ranzige smaak en geur, vaak herkenbaar als snacks of frites zijn afgekoeld, duidt op de aanwezigheid van afbraakproducten in te lang gebruikte vetten)

Vervang nooit meer het vet te vroeg

Reageer op dit artikel