artikel

Lekkere friet? Lekkere griet!

Horeca

Afgelopen jaar hebben Marietje en haar zoon Harald Dreijerink van cafetaria De Pomp in Heino hun zaak verbouwd. Tevens zijn ze Any Time geworden. Daarbij namen zij een voor Heino nogal gewaagde stap: zij lieten laten een rolluik plaatsen en gaven een striptekenaar opdracht dat te beschilderen.

‘Wij zijn de eerste ondernemers in Heino die een rolluik voor de zaak hebben’, vertelt Harold Dreijerink. ‘Hier in Heino hebben we namelijk nog niet zoveel last van criminaliteit. Maar wij hebben wel veel glas in de voorpui, vandaar een rolluik. Om graffitispuiters af te schrikken hebben we besloten om er wat op te laten maken.’De Dreijerinks namen een tekenaar van het Barneveldse reclamebureau Henk van Essen in de arm, die een ontwerp maakte. ‘Het is wel een beetje dubbelzinnig’, grinnikt Dreijerink. Links staat een afbeelding die duidelijk maakt dat de cafetariahouders binnen aan het schoonmaken zijn. Rechts staat een meisje dat nog net een frietje heeft gehaald. Zij roept: ‘Lekkere friet joh!’ Waarop een voorbijrijdende jongen roept: ‘Lekkere griet!’Volgens Dreijerink vinden sommige mensen in Heino dat behoorlijk gedurfd, of ze snappen het grapje niet. ‘We hebben al meegemaakt dat mensen vol op de rem gingen voor onze zaak. Het is heel mooi, maar wel gewaagd. Je moet er ook wat over hebben: de tekening kost bijna net zoveel als het rolluik.’Iemand moet de eerste zijn, vindt Dreijerink. ‘We zijn ook de eerste Any Time die niet paars met geel is, maar geel met paars. Wij hebben gewoon onze eigen stijl.’ De Dreijerinks lieten het interieurontwerp aanpassen omdat ze de kleur paars te overheersend vonden. Dus hebben ze alle paarse accenten geel laten maken en omgekeerd. Ook is de zaak van binnen niet overduidelijk in Any Time-stijl, alleen op de diabak staat het vermeld. Dreijerink: ‘Zo is het veel mooier. Na ons zijn nog vijf Any Times gestart met deze kleuren.’

Reageer op dit artikel