artikel

Licht en warmte winnen

Horeca

Licht, warmte, sfeer en hout zijn aan de winnende hand als het gaat om inrichting.

Daarbij onderscheidt het café zich door donkerbruine kleuren, terwijl het restaurant daar voorzichtig mee is. ‘Kersen’ kan nog net, maar donkerder moet het niet worden. Dat er zowel naar buitenlicht als naar een warme aankleding wordt gestreefd, is in zekere zin logisch. De donkere inrichting laat zich immers compenseren door het licht. Hier en daar worden zelfs koepels aangebracht in de daken van horecabedrijven. Ter verlichting welteverstaan. Antiek, klassiek en een keur aan rariteiten zijn trouwens ook nog steeds ‘in’. En als we kijken naar het terras dan zijn de combinaties tussen rotan, imitatierotan en kunststof in zwang. De stoelen en tafels die helemaal van kunstsof zijn, hebben iets meer uitstraling gekregen, zeggen de ontwerpers. Oordeelt u zelf!

Reageer op dit artikel