artikel

Meerderheid Haagse horeca overtreedt brandvoorschriften

Horeca

DEN HAAG – Meer dan de helft van de uitgaansgelegenheden in Den Haag voldoet niet geheel aan de brandveiligheidsvoorschriften. Dat is uit een steekproef van de brandweer gebleken. Van de 86 horecagelegenheden die afgelopen weekeinde zijn bezocht, waren er 36 in orde. Een dancing is gesloten. De brandweer maakte de resultaten van de controles dinsdag bekend. Volgens een woordvoerder vielen de uitkomsten ‘toch wel tegen’.

Een dancing aan de Herengracht is zaterdagavond direct gesloten omdat de vluchtwegen niet in orde waren. Bij twee gelegenheden legde de brandweer een beperking van het bezoekersaantal op. De overige cafés en disco’s hadden kleine gebreken, variërend van slechte noodverlichting tot ontbrekende tekst bij de brandslangen. Volgens een woordvoerder van de brandweer zijn die zaken binnen enkele dagen op te lossen. Hij verwacht dat ook de andere gelegenheden voor Koninginnenach (29 april) aan alle eisen voldoen. De horeca was van tevoren geïnformeerd over de controles. De komende tijd zal de brandweer vaker poolshoogte nemen.

Reageer op dit artikel