artikel

Mijn 2011: Bart Blikman

Horeca

Bedrijf: Carlton President, Utrecht
Functie: general manager

Mijn 2011: Bart Blikman

Wat is het persoonlijke hoogtepunten van het afgelopen jaar?

Er zijn vele persoonlijke hoogtepunten geweest. Vooral in de privesfeer met onze 2 prachtige kinderen is het een erg mooi jaar geweest. En zeker onze allereerste vakantie in Italië, waar wij hebben kunnen genieten van de Italiaanse keuken, was een super ervaring.

Wat is het zakelijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?

In 2011 hebben wij een aantal erg mooie en zeer grote evenementen mogen uitvoeren, met als klap op de vuurpijl een evenement van een week inclusief de inzet van ¾ van onze hotelcapaciteit in december. Maar een echt specifiek hoogtepunt kan ik niet benoemen.

Welk rapportcijfer geef je 2011 en waarom?

Een zesje. Dit jaar praktisch geen groei gezien. Omzet is zelfs iets gedaald gedurende het jaar, maar mede door nog efficiënter te werken hebben we een klein beetje kunnen plussen ten opzichte van 2010.

Welke internationale trends uit de horecabranche doen in 2012 Nederland aan?

De integratie van social media bij onze zakelijke gasten zal verder toenemen. Op dit moment is dat nog zeer gering maar we merken dat het langzaam toe neemt. Tevens is de ontwikkeling van techniek en het gebruik van portable devices in de hotelkamer vanzelfsprekender. Daardoor is ook zorg dragen voor de juiste aansluitingen in de hotelkamer erg belangrijk.

In de vergaderzalen zal het gebruik van digitale schoolborden een normale zaak worden. Tenslotte verlangt de gast steeds meer luxe en warmte. Kille en te strakke kamers, foyers, bars en vergaderzalen zijn passé. Warmte en gezelligheid met een moderne uitstraling combineren.

Welke drie zakelijke doelen heb je je voor 2012 gesteld?

Verdere training in customer care voor mijn medewerkers. Niet genoegen nemen met hoe het nu gaat. Exceed the guests expectations!

Ontwikkeling van nieuw concept in zowel de hotelkamers- als de F&B outlets

Het hotel in zowel omzet als netto resultaat laten groeien

Reageer op dit artikel