artikel

Na 9/11 extra controles vliegtuigcatering KLM

Horeca

Luchtvaartmaatschappij KLM is sinds de aanslagen in New York op 11 september 2001 jaarlijks dertig miljoen euro kwijt aan beveiligingsmaatregelen. Eén van de kostbare maatregelen is de controle op de catering.

Dit heeft KLM-woordvoerder Youssef Eddini gezegd. De maatregelen waren noodzakelijk door regels die de VS hebben opgelegd. Zonder deze maatregelen mocht KLM niet meer op Amerika vliegen.

‘Het ging vooral om praktische maatregelen. Doorzoeking van vliegtuigen en daarna bewaken, zodat niemand in het vliegtuig komt. En de catering checken’, aldus Eddini, die verder aangaf dat KLM-personeel extra getraind moest worden.

KLM vliegt met ongeveer twintig toestellen per dag naar de VS. Volgens de grootste Nederlandse vliegmaatschappij is de gehele luchtvaart in Europa sinds de aanslagen van 9/11 ruim 3 miljard euro kwijt aan beveiligingsmaatregelen.

Reageer op dit artikel