artikel

Nederland massaal aan gezond voedsel

Horeca

Nederlanders gaan massaal aan de koelverse fruitsappen, drankjes met extra vitamines en tal van cholesterolverlagende en magere producten. Ook is in jaren niet zoveel groente verkocht als nu. Dat meldt het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL).

Daarnaast laat de brancheorganisatie van supermarkten weten dat het overgewicht in ons land voor het eerst iets aan het afnemen is. Uit onderzoek van het Erasmus Food Management Instituut (EFMI) blijkt dat vier van de vijf Nederlanders veel behoefte hebben aan levensmiddelen vol gezonde ingrediënten. Ook zijn zij bereid hiervoor meer te betalen.

De helft van de Nederlanders koopt vaak light-producten. Eenderde koopt regelmatig levensmiddelen die cholesterolverlagend zijn en een kwart neemt vaak drankjes met extra vitamines uit de supermarkt mee. Ook suikervrije en dieetproducten vliegen de schappen uit. ‘Het afgelopen jaar is er heel veel veranderd in het eetgedrag van de consument. Dat komt ook, omdat er van alles aan is gedaan om gezonde voeding lekkerder te maken’, zegt Sija de Jong van het CBL.

Reageer op dit artikel