artikel

Passagiers niet enthousiast over maaltijden KLM

Horeca

De maaltijden aan boord van KLM-vliegtuigen worden door reizigers niet meer als top ervaren. Als het gaat om belangrijke zaken als catering, service en stoelen aan boord, legt de luchtvaartmaatschappij het af tegen Aziatische en Oost-Europese collega’s.

Dat blijkt uit een onderzoek van het online reisbureau www.vliegtarieven.nl. Jaarlijks boeken honderdduizend Nederlanders een vliegticket via deze organisatie. De resultaten van het onderzoek zijn dinsdag 30 augustus bekendgemaakt.

Na thuiskomst ontvangen de klanten van vliegtarieven.nl een e-mail met vijftien vragen over hun ervaringen tijdens de vlucht. In de afgelopen twee jaar hebben 16.704 reizigers zo’n vragenlijst ingevuld en teruggestuurd.

Bij verre vluchten (meer dan drieduizend kilometer) staat KLM op de vijftiende plaats. Van de 24 beoordeelde maatschappijen scoort Singapore Airlines met een gemiddeld rapportcijfer van 8,2 het beste in deze categorie. Bij de korte vluchten staat KLM op plek dertien van de zeventien en komt het Hongaarse Malev als beste uit de bus (7,5).

Directielid B. Rus van vliegtarieven.nl vermoedt dat de lage waardering van KLM niet alleen komt door het feitelijke voorzieningenniveau, maar ook door de psyche van de passagier. ‘Het is met KLM net als met Ajax. Als je naar een wedstrijd van die club gaat, verwacht je een overwinning én mooi spel. Bij KLM zijn de verwachtingen ook hooggespannen. Als die dan niet of niet helemaal worden ingelost, ervaart de klant dat als een tegenvaller. Bij Oost-Europese luchtvaartmaatschappijen heb je het tegenovergestelde effect.’

In het onderzoek worden alleen lijnvluchten beoordeeld. Chartervluchten krijgen geen waardering, omdat deze niet te boeken zijn via vliegtarieven.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht

Reageer op dit artikel