artikel

Pronk verruilt megahotel voor intiem Des Indes

Horeca

Vorig jaar januari spraken we haar nog in Parijs, in het hectische, bijna 1000 kamers tellende Le Méridien Montparnasse waar ze was neergestreken als adjunct-directeur. Claudia Pronk (34) was toen afkomstig van Le Méridien Parkhotel Frankfurt. In januari dit jaar verruilde ze het Parijse megahotel voor het veel intiemere Hotel Des Indes in Den Haag.

Pronk verruilt megahotel voor intiem Des Indes

Le Méridien, dat de exploitatie van het Haagse hotel had verworven, vroeg haar als general manager Hotel Des Indes te gaan leiden. Een voor de hand liggende keus. Pronk is Nederlandse en ze heeft al tien jaar ervaring bij Le Méridien. Ze zegt geen moment te hebben getwijfeld toen haar het aanbod werd gedaan: ‘Het is een prachtig hotel. Ik sta hier veel dichter bij de gasten.’

Aan haar de taak om Hotel Des Indes om te turnen naar de Méridien-standaards, en wel zodanig dat het de identiteit van het karakteristieke hotel niet aantast. Belangrijke toegevoegde waarde van de Méridien-exploitatie is het gegeven dat Hotel Des Indes nu kan profiteren van de systemen van een internationale keten.

In afwachting van een verbouwing en renovatie van het hotel (inclusief de uitbreiding van 76 naar 92 kamers) die Pronk ook zal leiden, is er nog geen sprake van rebranding. Hotel Des Indes blijft voorlopig gewoon Des Indes heten. Als de werkzaamheden zijn afgerond (midden 2004 is de planning) krijgt het hotel een nieuwe naam, naar alle waarschijnlijkheid een combinatie van Le Méridien en Des Indes. Behalve Des Indes in Den Haag exploiteert Le Méridien in ons land Le Méridien Apollo en The Park Hotel in Amsterdam.

Reageer op dit artikel