artikel

quality time

Horeca

been there…‘Henk-Jan, je móet echt komen. Dit is de belangrijkste en grootste beurs op eventgebied in Duitsland.’ Ja hallo, Wiesbaden? Hoe ver is dat wel niet? Woensdag naar World of Events geweest. Op aandringen, aanraden van Hans Schriever, marketing directeur van Partyrent, een grote Duitse verhuurder van alles wat met events te maken heeft. ‘Wiesbaden, […]

been there…
‘Henk-Jan, je móet echt komen. Dit is de belangrijkste en grootste beurs op eventgebied in Duitsland.’ Ja hallo, Wiesbaden? Hoe ver is dat wel niet?

Woensdag naar World of Events geweest. Op aandringen, aanraden van Hans Schriever, marketing directeur van Partyrent, een grote Duitse verhuurder van alles wat met events te maken heeft. ‘Wiesbaden, Henk-Jan? Da’s nog geen 300 kilometer vanaf de grens. Dat moet te doen zijn met de auto: drie uur heen drie uur terug.’

En zo komt waarde collega Wouter Veltman me ophalen bij garage Bloemenkamp in Doetinchem waar mijn cosmoszwarte bolide mooi die dag een APK keuring kan ondergaan en een kleine beurt (met korting op de APK). ´s Avonds bij terugkomst, de garage is al dicht, ligt er een aanbeveling ‘de achterbanden spoedig te vervangen (aantekening APK)’ en blijkt de auto ‘volgens led gegevens aan een grote beurt toe te zijn’. Alweer? Ja daag. Een half jaar geleden ook al. Oprijden die bak. Of ja, ik wacht totdat de nieuwe serie uitkomt dit jaar en dan zien we wel verder… jongens, wat een bak!

Anyway, ik carpool om 08.00 uur met Wouter in zijn PT Cruiser richting Wiesbaden. Na drie uur moeten we volgens schema op bestemming zijn. En Duitsland is onbekend met het fenomeen files, weten we nog zo zeker. Nog geen anderhalf uur later staan we stil. Niks langzaam rijdend, nee zwarte zaterdag route du soleil zo stil. Tweeënhalf uur en vier kilometer verder zien we een (Nederlandse) truck met gehavende lege oplegger in een berm staan met losgerolde en her en der verspreide, metershoge papierrollen.

Fijn. Gas Wouter!

Zo lopen wij in plaats van de geplande elf uur om half twee de Rhein Main Hallen binnen. Het lijkt op dat moment spitsuur. Het blijkt echter de gehele dag al spitsuur. Alle gangpaden van de beurs, in welke windrichting je ook kijkt staan vol met mensen. Overal is het druk. Begane grond, eerste verdieping, tweede verdieping, als er in Nederland maar één totaalbeurs zou zijn op eventsgebied (waar in het recente verleden gesprekken over zijn geweest, maar dit even voor onder pet) dan zou het er zo uitzien. Hier lopen de artiesten van de AEB, staan de dranghekken en tentverhuurders van Festivak, de aanbieders van arrangementen van De Feestdagen en de eventlocaties, bureaus en toeleveranciers van Evenement.

Wat deze Duitse beurs betreft denk ik dat de Nederlandse bezoeker hier net als ik niets te zoeken heeft. Voor mij gaat het (vooral) om het netwerken, elkaar even opzoeken, tegenkomen in de gangpaden of op een stand spreken. We komen wel enkele Nederlandse bekenden tegen, onze troubadour Edward Val die een Duitse bekende helpt op haar stand, Roel van Dongen van Artiesten Belangen Centrum die zijn ABC aan het internationaliseren is (hij gaat dat op de AEB zondag, maandag en dinsdag officieel aankondigen: wil behalve in Den Bosch, Rotterdam en sinds kort in het Belgische Gent ook in Duitsland voet aan de grond krijgen: Wiesbaden?) en Bernardine Beckers van BBQueens die haar ronddraaiende royalcoaster sushibar ‘met succes’ aan de man brengt. Maar dat is het wel.

Het is een erg drukke beurs, niet interessant voor de Nederlandse bezoeker, misschien interessant voor de kleine Nederlandse toeleverancier die groter wil groeien, een goed idee heeft en geld om hier wat vierkante meters te huren, maar waarschijnlijk zeer interessant voor alleen Duitse bedrijven en de grote internationale Nederlandse bedrijven als Neptunus en De Boer (tevens hoofdsponsor, samen met Partyrent, Lufthansa Party Service en Neumann & Müller).

Kwart over zeven ’s ochtends van huis, half negen des avonds weer thuis, een dikke tien uur ‘rijden’ voor in totaal anderhalf uur bezoek aan een beurs waar ik in de toekomst waarschijnlijk niets meer mee doe.

On the bright side: dik tien uur in één en dezelfde auto met heer Veltman, zeg eens eerlijk: wie wil dat nou niet?

naar de foto’s

Konst 100 jaar
Gerard van den Tweel als centre of the universe, zo lijkt het wel. In het Financieele Dagblad ’s ochtends een groot interview, ’s middags een persconferentie en aansluitend een enorme hulde-avond waarin Van den Tweel geroemd wordt om zijn menselijkheid en tevens gedreven ondernemerschap. Konst bestaat die dag precies 100 jaar. Gerard van den Tweel staat aan het hoofd van deze holdingmaatschappij met diverse AH- en Gall & Gall-filialen. In de eventbranche is Van den Tweel eigenaar / oprichter van bekende horeca- en eventlocaties als Hart van Holland, Ampt van Nijkerk, Heerlickheijd van Ermelo en kloostersalons Mariënhof.

Gerard van den Tweel, zijn gehele familie en nog 1100 vrienden, bekenden, klanten, concurrenten en andere relaties zagen die dag onder meer minister Gerrit Zalm het podium van Hart van Holland betreden en ook aartsbischop Simonis en voormalig commissaris van de Koningin en gepassioneerd spreker Jan Kamminga. Allen waren vol lof over de onmetelijke ondernemersdrift van Gerard van den Tweel.

naar de foto’s

reacties op vorig commentaar
Dialoog is waar ik om vroeg, dialoog is er gekomen. Klik op onderstaande namen en lees de reacties op mijn vorige commentaar…

Anna Snel

Fons Maenhoudt

Mr. J.G.F. Labouchere

Michiel Lindenbergh

Henk-Jan Winkeldermaat

Reageer op dit artikel