artikel

Rolluiken houden ramkrakers buiten

Horeca

In Nederland vinden er gemiddeld vijftien ramkraken per week plaats. Vooral foto- en filmzaken, kledingzaken, computer en telefoonwinkels, kledingwinkels, parfumeriezaken en juweliers zijn het slachtoffer.

De (inbraak)verzekeringspremies van dit soort winkels zijn daarom vaak torenhoog. Sommige maatschappijen weigeren zelfs een dergelijke verzekering bij niet goed beveiligde risicobedrijven.Het is moeilijk een winkelpui goed te beveiligen tegen een ramkraak. Niet alle rolluiken zijn ramkraak-proof. Ook liggen gemeenten dikwijls dwars bij het plaatsen van de ontsierende stalen rolluiken.

Transparante rolluiken

Het bedrijf Europe Look BV heeft daarom een transparant anti-ramkraak rolluik ontwikkeld. Het materiaal van dit rolluik is zo stevig, dat er geen auto doorheen kan. De rolluiken zijn gemaakt van kunststof bouwstenen die met elkaar zijn verbonden door aluminium buizen. Hierdoor is de wand erg flexibel. De gevelafsluiting kan wel buigen, maar niet barsten of breken. De prijs varieert van 250 tot 550 euro per vierkante meter.

Reageer op dit artikel