artikel

Schol met courgette, witte asperges en Grimbergen Blond

Horeca

Ingrediënten voor vier personen:
vier verse scholfilets
een courgette
300 gram witte, dunne asperges
een ui
0,5 liter groentenbouillon
een mespunt milde kerriepoeder
1,5 dl Grimbergen Blond (flesje van 33 cl)
1 dl slagroom
twee eetlepels fijn geknipte bladpeterselie
peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Ui schillen en in grove stukken snijden. Groentenbouillon verwarmen, stukken ui erbij doen en gedurende vijftien minuten verwarmen. Harde onderkant van de asperges afsnijden, schillen en in gelijkmatige stukjes snijden. Met een dunschiller acht dunne plakjes van de courgette schillen. Scholfilets in de lengte halveren en bestrooien met weinig zout en peper uit de molen. Gehalveerde scholfilets op een plakje courgette leggen, enkele stukjes asperge erop leggen, oprollen en vastzetten met houten prikkertjes. Gedurende acht tot tien minuten in de bouillon, dat net tegen de kook is garen.

De rolletjes eruit halen en in aluminiumfolie warm houden. Bouillon tot ¼ inkoken. Zeven en terugdoen in de pan. Bier erdoor roeren, drie tot vier minuten verwarmen. Vervolgens de slagroom erdoor roeren en een mespunt milde kerriepoeder toevoegen. Goed roeren en op smaak brengen met peper en zout. De warm gehouden rolletjes met de saus over voorverwarmde borden verdelen. Bestrooien met fijn geknipte bladpeterselie. Serveren met tagliatelle of een andere soort pasta, vergezeld van een goed gekoeld glas Grimbergen Blond.

Reageer op dit artikel