artikel

SVH Manifestatie viert eerste lustrum

Horeca

In samenwerking met Amsterdam RAI houdt SVH op de Horecava de jaarlijkse SVH Manifestatie. Op en rondom SVH Plaza, ingericht in de Amstelhal (stand 769), presenteert het Zoetermeerse onderwijscentrum de nieuwste ontwikkelingen op scholingsgebied in de horecasector. Daarnaast vinden hier de halve finales en finales plaats van het Nationaal Kampioenschap Jonge Gastheren/-Vrouwen en Jonge koks alsmede de wedstrijd ‘Kastelein van de Toekomst’.

Tijdens de SVH Manifestatie, die dit jaar zijn eerste lustrum viert, kunnen vertegenwoordigers uit de fastfoodbranche vier dagen lang hun licht opsteken op het gebied van opleidingen, trainingen en cursussen, nieuwe leermiddelen en vakliteratuur. Ook maakt een demonstratie zichtbaar hoe examen doen per computer werkt en welke voordelen de cd-rom ‘Kijken in de professionele keuken’ oplevert. Daarnaast zijn er op SVH Plaza dagelijks verschillende productpresentaties.

Maar de SVH Manifestatie biedt meer. Op donderdag 11 januari vindt van 09.45 tot 14.00 uur in de Forumzaal van Amsterdam RAI ‘Klaar voor je Start?!’ plaats. Voor de vijfde keer in successie geeft dit evenement leerlingen uit het (voor)laatste jaar van het horeca- en aanverwante onderwijs allerhande informatie. De studenten krijgen uit diverse invalshoeken informatie over hetgeen hen te wachten staat wanneer ze het horecabedrijfsleven instappen. Het centrale thema luidt dan ook ‘ondernemerschap’. ‘Klaar voor je Start?!’ begint om 10.15 uur met een talkshow. Onder leiding van Bridget, bekend van BNN-televisie, discussiëren panelleden met het publiek over het thema. Tussen 11.30 en 12.45 uur vinden lezingen plaats door vertegenwoordigers van onder andere ijsformule Australian Homemade en het uitzendbureau voor de horeca l’Invité.

Gelijkertijd is er in de nabij de Forumzaal gelegen lounge een informatiemarkt. Onder meer cafetariaketens, vakbonden, scholen en personeelsdiensten zijn hier van de partij. Ze verstrekken informatie over onder meer de horecabranche, werving en selectie, CAO en verzekeringen. Het evenement voor horecastudenten wordt vanaf 12.45 uur afgesloten met een kenniskwis. Hierin test presentatrice Bridget schoolteams op hun horecavakkennis.

Zaal A van het RAI Congrescentrum is de locatie voor het slotevenement van de SVH Manifestatie. Hier worden op donderdag vanaf 16.30 uur onder andere de prijzen uitgereikt aan de Nationaal Kampioenen en de Kastelein van de Toekomst.

Reageer op dit artikel