artikel

Topman gipsplatenfabrikant kandidaat ceo Compass

Horeca

Richard Cousins wordt zeer waarschijnlijk de nieuwe chief executive officer (ceo) van cateraar Compass Group. Cousins, tot voor kort werkzaam voor gipsplatenfabrikant BPB, moet topman Mike Bailey opvolgen die in september vorig jaar aangaf te vertrekken bij de cateringgigant.

Dat meldt The Independent. Cousins was tot voor kort topman van gipsplatenfabrikant BPB. Hij verliet BPB nadat het bedrijf in november werd overgenomen door de Franse bouwgigant Saint-Gobain. Headhunter Korn Ferry bevestigt dat Cousins de voornaamste kandidaat is om de nieuwe ceo van Compass te worden.

De huidige topman Bailey kondigde vorig jaar al zijn vertrek aan. Bailey kwam onder vuur te liggen van de aandeelhouders, nadat het bedrijf meerdere malen een winstwaarschuwing afgaf. Daarnaast was Bailey nauw betrokken bij onderzoeken rond dubieuze cateringopdrachten voor vredesmachten van de UN in het Afrikaanse Liberia.