artikel

Mijn 2012 – Alfred van Dijk

Horeca

Chef Alfred van Dijk van het Oude Dijkhuysje ging het jaar voorspoedig van start. In januari won hij De Gouden Koksmuts en in februari de 10.000 euro behorende bij de Wynand Vogel Bokaal.

Mijn 2012 – Alfred van Dijk

Welk rapportcijfer geef je 2012 – zakelijk gezien – en waarom?

‘Een 7. Het was geen makkelijk jaar maar wel een jaar waarin je moest laten zien wie je bent en wat je doet. Kwaliteit blijven waarborgen met de beste grondstoffen, eerlijke prijzen handhaven en goed personeel. Hiernaast creatief en ondernemend blijven denken, veel organiseren voor je gasten. Laten weten dat je er bent zodat ze graag terug blijven komen.’

Wat is het gekste wat je in 2012 hebt gedaan/meegemaakt?
‘Wat voor mij het gekste en tevens mooiste was in 2012 was natuurlijk dat ik in januari de Gouden Koksmuts heb gewonnen en in februari de Wynand Vogel Bokaal. Dit zijn voor mij de twee mooiste prijzen binnen mijn vakgebied en dan is het best bizar omdat voor elkaar te krijgen en ze vlak achter elkaar te winnen.’

Wie is volgens jouw dé horecaman of –vrouw van 2012 en waarom?
‘Voor mij is dat niet één persoon. Ik heb respect voor alle ondernemers en hun teams die hard werken om in deze tijd een gezond bedrijf te kunnen runnen.’

Wat is jouw favoriete restaurant en met wie wil je er gaan eten?
‘Cliché… Ik heb laatst voor het eerst sinds ik hier werk als gast in Het Oude Dykhuys gegeten. Dit samen met mijn dochters en vrouw, mooi gezelschap en heerlijk gegeten in een gezellige ontspannen sfeer. Hiernaast zijn er in Nederland natuurlijk heel veel mooie zaken te noemen waar ik graag zou willen eten of terug zou willen komen. Alleen  met een jong gezin is het binnen de horeca erg lastig om vaak uit eten te gaan.’

Wat ga je in 2013 doen en wil je delen met horecaminnend Nederland?
‘Ik wil in 2013 doorgaan waar we in 2012 mee eindigen, en dat is mensen in de watten leggen. Heerlijk koken, zorgen dat iedereen tevreden de deur uitgaat en graag weer terugkomt. Verder heerlijk genieten van het leven!’

Welke trend komt in 2013 naar de Nederlandse horeca en wat ga jij er mee doen?
‘Ik durf echt niet te zeggen wat de trend wordt voor 2013, misschien ben ik een beetje te nuchter maar zorg gewoon dat mensen gastvrij ontvangen worden, er iets op bord en in het glas komt wat de mensen lekker vinden en waar ze mee verrast zijn. Zoek de juiste balans tussen klassiek en modern, zoveel technieken en smaken, volgens mij moet 2013 daar makkelijk mee gevuld gaan worden.’

Verder voor iedereen een goede jaarwisseling en alvast een gelukkig 2013 toegewenst

Reageer op dit artikel