artikel

Mijn 2012 – Almar Wessels

Horeca

Almar Wessels noemt zijn 2012 ‘zeer bewogen door de recessie in horeca Nederland’. Hij wisselde liefst drie keer van baan, maar heeft nu een werkgever waar hij op zijn plek is. Hij zou zijn vrouw graag een keer meenemen naar restaurant Ivy in Rotterdam van François Geurds om ‘de beleving van die zaak te laten zien’.

Mijn 2012 – Almar Wessels

Welk rapportcijfer geef je 2012 – zakelijk gezien – en waarom?

‘Een 6, want het is een jaar geweest met pieken en dalen en waarin rake klappen zijn uitgedeeld. Als ik het bekijk vanuit het noorden van ons land, dan blijkt dat steeds meer mensen vanwege de economische situatie weloverwogen beslissingen nemen bij hun keuzes om uit eten te gaan.’

Wat is het gekste wat je in 2012 hebt gedaan/meegemaakt?
‘Zoals een ieder weet, heb ik een zeer bewogen jaar gehad door de recessie in horeca Nederland. Ik heb maar liefst drie keer een nieuwe baan gehad. Bij mijn huidge werkgever, restaurant Bij Jaap in Assen, heb ik het erg goed naar mijn zin en krijg ik de volledige vrijheid, uiteraard alles in overleg met Jaap en Trijntje Braaksma.’

Wie is volgens jouw dé horecaman of -vrouw van 2012 en waarom?
‘Ik richt mij dan op een talent van de toekomst in de kokswereld, die ik heb leren kennen als een zeer gedreven, creatieve, innovatieve en organisatorische kok bij Landhuishotel & restaurant De Bloemenbeek in De Lutte: Emiel Kwekkeboom. Hij is nu werkzaam bij La Rive in het Amstel Hotel in Amsterdam, waar chef-kok Roger Rassin de scepter zwaait. Emiel heeft onder andere de Cas Spijkers-award in ontvangst mogen nemen als waardering voor zijn passie voor koken. Komend jaar zal hij te vinden zijn op het Nederland kampioenschap voor jonge en getalenteerde koks.’

Wat is jouw favoriete restaurant en met wie wil je er gaan eten?
‘Ik heb nu twee keer gegeten bij François Geurds van restaurant Ivy in Rotterdam en ik zou er graag willen eten met mijn vrouw Sandra. Door de komst van onze dochter Joël (04-09-2011) is het wel lekker om eens te ontspannen met z’n tweeën. Ik zou haar graag willen laten zien wat voor een beleving deze zaak is.’

Wat ga je in 2013 doen en wil je delen met horecaminnend Nederland?
Wij gaan ons bij Bij Jaap richten op een volle zaak. Dat is immers onze belangrijkste doelstelling, uiteraard rekening houdend met de prijs-kwaliteitverhouding. Ook zullen diverse workshops gehouden worden in de loop van 2013. De nieuwe wijnkaart doet eveneens intrede. Een die geheel past bij het concept van Bij Jaap (betaalbare wijnen van kwaliteit).’

Welke trend komt in 2013 naar de Nederlandse horeca en wat ga jij er mee doen?
‘Streekgebonden producten: Bij Jaap zal zich nog meer richten op producten uit de streek, er zijn steeds meer ambachtelijke mensen op de markt die wij ook wat willen gunnen. Back to the basic: wij denken dat de pure smaken van producten nog meer terugkomen komend jaar. ‘Een bloemkool moet smaken naar bloemkool.’ Specifieke wensen: wij denken dat de gasten in 2013 steeds kritischer gaan worden op de gastronomie, vandaar dat wij gaan inspelen op hun pecifieke wensen en bijzonderheden.’

Reageer op dit artikel