artikel

Mijn 2012 – Caro van Eekelen

Horeca

Accor-topvrouw Caro van Eekelen stond in 2012 op een hondenslee bij 25 graden vorst. Ze kreeg een nieuwe baan bij het hotelconcern en zet ook in 2013 in op duurzaamheid. Haar 2012!

Mijn 2012 – Caro van Eekelen

Welk rapportcijfer geef je 2012 – zakelijk gezien – en waarom?
‘Ik geef 2012 een 7. Het is natuurlijk voor iedereen wat lastiger geworden dit jaar, economisch gezien. Maar er is nog genoeg positiefs te melden bij Accor Hotels Nederland: 6 nieuw getekende franchise contracten, renovaties die we hebben afgerond, op een lijst van 100 bij de top 15 beste werkgevers ‘Great Place To Work’, de lancering van de MVO-strategie Planet 21 en het internationale vrouwennetwerk van Women at Accor generation.’

Wat is het gekste wat je in 2012 hebt gedaan/meegemaakt?
‘Nog maar een paar weken geleden, stond ik in Lapland op een hondenslee, terwijl het 25 graden vroor. Een heeeeel bijzondere ervaring kan ik je zeggen.’

Wie is volgens jouw dé horecaman of –vrouw van 2012 en waarom?
‘Ik denk dat we dit jaar kunnen stellen dat iedereen laat zien dat hij /zij een horecatopper is. In deze economisch lastigere tijden moet je ondernemer zijn: inventief te werk gaan en continu ‘on top of things’ blijven met alle mensen om je heen. Alert zijn en proactief reageren op kansen, die er gelukkig nog steeds zijn. Alleen met die instelling kom je verder.’

Wat is jouw favoriete restaurant en met wie wil je er gaan eten?
‘Mijn favoriet is echt wel Vestdijk 47, in het volledig gerenoveerde Pullman Eindhoven Cocagne. Hier zou ik dan gezellig gaan eten met mijn dochters! Probeer het ook eens, zeker een aanrader!

Wat ga je in 2013 doen en wil je delen met horecaminnend Nederland?
‘Vanaf 1 januari 2013 start ik officieel met mijn nieuwe baan: senior vice president – svp- Suite Novotel & Novotel Benelux en UK. De voorbereidingen zijn natuurlijk al lang aan de gang, maar dan begint het écht. Daarnaast blijf ik verantwoordelijk voor Accor Hotels Nederland, waar ik me natuurlijk blijf focussen op zaken als hotelontwikkeling.’

Welke trend komt in 2013 naar de Nederlandse horeca en wat ga jij er mee doen?
‘MVO zal in mijn ogen een steeds belangrijkere rol gaan spelen, ook in 2013. Daarom zijn wij naar aanleiding van de lancering van Planet 21, het MVO programma van Accor, gestart met 2 werkgroepen onder de noemer ‘slim reizen & verblijven’. Hierin werken we met onze leveranciers aan vermindering van het aantal transportbewegingen van en naar onze hotels. En kijken we, samen met vervoersbedrijven en Schipholhotels, naar manieren om het vervoer van gasten van en naar Schiphol beter te combineren. Daarnaast ben ik van mening dat het nieuwe werken een belangrijke trend is, waarbij onze hotels een belangrijke rol kunnen vervullen als werklocatie.’

Reageer op dit artikel