artikel

Mijn 2012 – Caroline Receveur

Horeca

Caroline Receveur is general manager van het Double Tree by Hilton Hotel in Amsterdam. Het nieuwe hotel heeft zijn draai gevonden in de hoofdstad onder haar leiding. Receveur geeft 2012 maar liefst het rapportcijfer 9.

Mijn 2012 – Caroline Receveur

Welk rapportcijfer geef je 2012 – zakelijk gezien – en waarom?
‘Een 9. Het is een geweldig jaar voor ons. Het is ons eerste volledige jaar, dat we open zijn. De resultaten zijn goed, het team is top, bijna alle punten staan op alle ‘i’s’. In het komende jaar gaan we voor de 10.’

Wat is het gekste wat je in 2012 hebt gedaan/meegemaakt?
‘De bruiloft van een bruidspaar, waarvan de bruidegom piloot is. Het bruidspaar kwam op de eigen bruiloft aan door te landen op ons dakterras. In ons hotel hebben we heel veel hele bijzondere bruiloften. Dat is erg leuk om te mogen doen. Het moet echter niet veel gekker worden, want van deze spectaculaire actie werd ik best zenuwachtig.’

Wie is volgens jouw dé horecaman of –vrouw van 2012 en waarom?
‘Herman van de Vliet, Franny Stroeken, Alexander Verloop, Floris van Rijn en Marcel de Leeuw en teams: wat zij in het afgelopen jaar met hun teams hebben neergezet is echt ongeëvenaard. In dynamische tijden nooit opgeven en zo gefocust blijven op continue verbetering, dat is echt knap.’

Wat is jouw favoriete restaurant en met wie wil je er gaan eten?
‘Wilde Zwijnen in Amsterdam met Larry Page op zoek naar een win-win-win voor hotel, search/booking-engine en gast zonder commissies.’

Wat ga je in 2013 doen en wil je delen met horecaminnend Nederland?
‘Nog meer samen werken met de bedrijven en mensen om ons heen. Wij hebben in het afgelopen jaar zoveel extra’s bereikt door hele eenvoudige en leuke samenwerkingen, die relatief makkelijk te realiseren waren. We hebben een dependance bibliotheek in huis van de OBA van Hans van Velzen, we hebben alle winnende afstudeerprojecten van de Rietveld academie geëxposeerd en door gasten kunnen laten gebruiken en we hebben een heel goede samenwerking met alle grote event accommodaties in de stad opgebouwd, waar weer veel nieuwe ideeën uit zijn gekomen.’

Welke trend komt in 2013 naar de Nederlandse horeca en wat ga jij er mee doen?
‘Hotels worden het helemaal en nog meer voor de lokale markt. We zijn aardig op weg en in 2013 gaan we er nog meer voor. In onze Skylounge laten we alle nette hotelregels volledig los. We gaan voor het bar/club-gevoel met informele kleding voor het team, 7 dagen DJ en beanbags op het dak. De drempel op de begane grond is erg verlaagd. Drie gangen van meesterkok Marcel de Leeuw voor 34,00 euro. In de lobby bar serveren we een hamburger en op weg naar buiten kun je koffie bij onze Starbucks meenemen. Feestjes en bruiloften vinden plaats in onze East Dock lounge met terras aan het water en de Skylounge. Hier bouwen we in 2013 zeker op door.’