artikel

Mijn 2012 – Eric van Veluwen

Horeca

Eric van Veluwen is eigenaar van advieusbureau Vale Ouwe, daarnaast runt hij diverse horecabedrijven. Zijn motto: Als je bent wat je eet, maar niet weet wat je eet, hoe weet je dan wie je bent?

Mijn 2012 – Eric van Veluwen

Welk rapportcijfer geef je 2012 – zakelijk gezien – en waarom?

‘Ik geef 2012 een 7. Waarom? We hebben met al onze bedrijven, zowel in de adviessector (de Vale Ouwe CPM) als in de gastronomie, ‘geplust’, ik denk doordat we op alle fronten heel actief waren en daar waar we konden, acte de presence hebben gegeven.’

 

Wat is het gekste wat je in 2012 hebt gedaan/meegemaakt?

Het ‘mannen’ uitje met de keuken van Hackfort, terug naar de bron, geen water, geen elektra, niets. Dus zelf vissen en jagen, dat brengt je wel heel snel terug naar de werkelijkheid, en de realiteit…we zijn collectief verwend met elkaar en verspillen teveel, de zelf gevangen, gepelde en gewokte rivierkreeftjes waren de lekkerste ooit.!’

 

Wie is volgens jouw dé horecaman of –vrouw van 2012 en waarom?

‘Mag ik er maar een noemen?, dan ga ik voor Peter Klosse, omdat hij de gastronomie leert – wil leren om op academisch niveau over voeding te redeneren.’

 

Wat is jouw favoriete restaurant en met wie wil je er gaan eten?

‘Mijn meest ontwapende ervaring dit jaar was bij Bosch in Arnhem, alles puur en totaal eerlijk, geen opsmuk, maar wel goede oesters, eerlijk eten en dat  ‘a la Cantina’ zo als eten moet zijn. Met wie ik daar wil eten? Ons hele team…mag dat?’

 

Wat ga je in 2013 doen en wil je delen met horecaminnend Nederland?

‘Komend jaar openen we in mei  een wijncafé en herberg in Hummelo en zijn we tevens vanaf 1 januari meer dan direct betrokken bij Antropia in Driebergen, dus we hebben onze handen vol… Wat te delen? Maak het vak weer leuk, sfeer, eerlijkheid, ontwapenend en oprechte interesse worden (weer) de intrinsieke kerncompetenties van ons vak.’

Welke trend komt in 2013 naar de Nederlandse horeca en wat ga jij er mee doen?

‘De trend, raw food-vegan-powerfood, dus quinoa, lage temperatuur bereidingen en wederom minder vlees! Eiwitten komen straks weer uit plantjes.’

Reageer op dit artikel