artikel

Mijn 2012 – Han Ji

Horeca

Voor Han Ji startte het jaar zwaar, maar de tweede helft krijgt van hem een 8. Met als hoogtepunt natuurlijk het ontvangen van de Michelinster voor HanTing Cuisine in Den Haag. Voor het nieuwe jaar zijn er volop plannen: twee nieuwe Umami-vestigingen, een kookboek en twee onderzoeksprojecten met zijn eigen academie.

Mijn 2012 – Han Ji

Welk rapportcijfer geef je 2012 – zakelijk gezien – en waarom?


‘Het eerste halfjaar een 6, de tweede zes maanden een 8! Het eerste halfjaar was redelijk zwaar. We waren met heel veel dingen tegelijk bezig. Onder andere de opening van de tweede vestiging van Umami (in Den Haag). We hebben fouten gemaakt, maar daar hebben we ook veel van geleerd. De eerste zes maanden hebben we ook veel geïnvesteerd in de nieuwe richting voor HanTing, waarbij de focus meer is verschoven naar gezond eten. Dit heeft veel voorbereiding gekost. Het tweede halfjaar was eigenlijk veel beter. De centrale managementorganisatie voor de Umami-groep is veel beter geworden. De opening van de derde, vierde en vijfde vestiging gingen erg goed. Ook is de HanTing Academy opgericht en hebben we natuurlijk, als hoogtepunt van 2012, de Michelinster ontvangen.’

Wat is het gekste wat je in 2012 hebt gedaan/meegemaakt?


‘De communicatie met de nVWA was erg vreemd. We zijn al vier jaar bezig met de academie, die zich richt op de Chinese medische keuken. Opeens werden we op de vingers getikt over de externe communicatie hierover. We waren erg verbaasd. Gelukkig hebben we snel een goed gesprek gehad. We konden gewoon verdergaan met het onderzoek en de ontwikkeling van gezondere gerechten, alleen hebben we onze communicatie hierover moeten aanpassen.’

Wie is volgens jouw dé horecaman of –vrouw van 2012 en waarom?
‘Niet alleen in 2012, wat mij betreft Alan Yau. Creatief, talentvol en professioneel. Veelzijdig en kwaliteitsgedreven ondernemerschap. Topconcepten die hij heeft opgericht: Wagamama, Hakkasan, Yauatcha, Sake no Hana….’

Wat is jouw favoriete restaurant en met wie wil je er gaan eten?
‘Hakkasan in London, natuurlijk met mijn vrouw en kinderen!’

Wat ga je in 2013 doen en wil je delen met horecaminnend Nederland?
‘2013 wordt een heel druk jaar. We gaan een kookboek uitbrengen. Hier staat niet alleen de kookfilosofie van HanTing in, maar ook de heilzame kruiden die zijn onderzocht. Daarnaast gaat HanTing Academy van start met met twee nieuwe onderzoeksprojecten. Voor HanTing Cuisine gaan we vier groeifasen doorlopen, gebaseerd op de techniek, creatie van smaak, gezondheid en verfijning. Tot slot gaan we nog meer restaurants van Umami openen. De zesde komt in Amsterdam, de zevende in Eindhoven.’

Welke trend komt in 2013 naar de Nederlandse horeca en wat ga jij er mee doen?
‘De trend van volgend jaar is natuurlijk gezonder eten met Oosterse wijsheid. Hier zijn we al jaren mee bezig, maar 2013 wordt het jaar dat veel mensen deze trend ontdekken.’