artikel

Mijn 2012 – Hans Vugts

Horeca

Zakelijk trof general manager Hans Vugt van Hotel Casa 400 in Amsterdam in 2012 een markt aan waarin het knokken was voor marktaandeel. Op privévlak blijft zijn deelname aan de Amsterdam City Swim hangen. Door de inzet van sociale media haalde hij ruim 6600 euro op voor het goede doel. Volgend jaar moet dat minimaal 10.000 zijn.

Mijn 2012 – Hans Vugts

Welk rapportcijfer geef je 2012 – zakelijk gezien – en waarom?

‘Ik zou 2012 graag een 7 willen geven. Het was niet een heel slecht jaar voor Hotel Casa 400, maar toch was het iets minder dan 2011. We hebben heel hard moeten knokken voor ons marktaandeel. Er zijn veel hotelkamers bijgekomen in Amsterdam in 2012 en de explosief stijgende markt van het particuliere aanbod maakt het een stuk lastiger dan in voorgaande jaren. De gemiddelde kamerprijs staat erg onder druk en door de doorzettende economische crisis is het aandeel zakelijke overnachtingen afgenomen. We hebben dat met leisureboekingen wel gedeeltelijk kunnen opvangen, maar daardoor is de kamerprijs wel wat gedaald.’

Wat is het gekste wat je in 2012 hebt gedaan/meegemaakt?
‘Op privégebied heb ik deelgenomen aan de Amsterdam City Swim op 9 september. 1100 deelnemers hebben een tocht van ruim 2 kilometer door de grachten gezwommen en geld opgehaald voor de spierziekte ALS. In totaal is er ruim 750.000 euro opgehaald. Met behulp van social media haalde ik ruim 6600 euro op. Het was een prachtige dag en een geweldige ervaring. Zeker toen ik door had dat onze kroonprinses een paar minuten na mij uit het water klom. Wat een prachtig mens is zij toch! Op zakelijk gebied hebben we veel aandacht besteed aan maatschappelijk verantwoord ondernemen, zoals meedoen aan ‘Keep-It-Clean-Day’ en’Movember’ met de mannen van Hotel Casa 400.’

Wie is volgens jouw dé horecaman of -vrouw van 2012 en waarom?
‘Ik kies dan voor twee lokale helden hier in Amsterdam-Oost: Jason Berg en Riad Farhat, twee hotelschooljongens die in Oost een keten van leuke no-nonsense horecazaken hebben ( De Biertuin, Maxwell, Quatfass en Kuiper). Met een zeer gevarieerde programmering en goede service spreken zij een groot publiek aan. Deze jongens werken zelf keihard mee en begrijpen de horeca! Een van hun grote successen is de jaarlijkse mega-pubquiz, waar zeker 1000 mensen op afkomen! Van deze mannen gaan we nog veel horen, want hun status is groeiende!’

Wat is jouw favoriete restaurant en met wie wil je er gaan eten?
‘Dat is Aan de Amstel in Amsterdam, een klein maar zeer goed restaurant waar ze fantastisch koken, puur en eerlijk! Je wordt er warm ontvangen, ze zijn er gastvrij en deskundig en ze werken met heel veel plezier. Vakmensen! Ik wil er graag gaan eten met mijn managementteam als dank voor hun geweldige inzet in 2012 en om ze kennis te laten maken met deze zaak waar met passie wordt gewerkt.’

Wat ga je in 2013 doen en wil je delen met horecaminnend Nederland?
‘In 2013 gaan we kijken of we het Casa400-concept verder kunnen ontwikkelen. We gaan het huidige hotel-restaurant vergroten door een serre aan te bouwen en we gaan een haalbaarheidsstudie doen voor  een mogelijke tweede locatie in Amsterdam. Privé ga ik zeker weer deelnemen aan de Amsterdam City Swim, op 8 september 2013, en mijn doelstelling is om minimaal 10.000 euro op te halen voor het goede doel.’

Welke trend komt in 2013 naar de Nederlandse horeca en wat ga jij er mee doen?
‘Verdergaande integratie van smartphones en tablets in de hotellerie, onder andere in- en uitchecken en betalen. Wij gaan zoveel mogelijk hierin mee, zullen de ontwikkelingen volgen en investeren waar mogelijk. Nog meer aandacht voor gezondheid  Ook hier zullen we zeker op inspelen met gezondere menu’s en de gast meer en beter informeren over de gerechten.’

Reageer op dit artikel