artikel

Mijn 2012 – Lars van Galen

Horeca

Chef-kok Lars van Galen nam begin dit jaar samen met Richard van den Hoeven Tuindorphotel & Restaurant ’t Lansink over. Hoe beleefde hij het jaar als ondernemer?

Mijn 2012 – Lars van Galen

Welk rapportcijfer geef je 2012 – zakelijk gezien – en waarom?

‘2012 is een enorm bijzonder jaar geweest voor zowel mij als mijn compagnon Richard van den Hoeven met de overname van Tuindorphotel & Restaurant  ’t Lansink. Een droom die uitkomt na een bijna niet te overtreffen 2011  met onder andere het winnen van de Gouden Koksmuts, de Internatonale Prix Culinaire Le Taittinger en het behalen van een Michelinster met het team van de Bloemenbeek. In maart zijn we bij ’t Lansink daardoor  begonnen met een vliegende start, en in de loop van het jaar hebben we met het team het hotel en restaurant uitgebouwd tot een bruisende zaak met enorm veel tevreden gasten. Dus zakelijk kan 2012 voor ons niet meer kapot, een geweldig jaar. Wat mij betreft een 8 omdat het natuurlijk altijd beter kan.’

Wat is het gekste wat je in 2012 hebt gedaan/meegemaakt?
‘Natuurlijk maak je bij een overname veel gekke dingen mee, maar misschien niet het meest gekke maar zeker bijzonder was het koken in een tent – een volle maand omdat de keuken werd verbouwd. Een grote partij verzorgen vanuit een tent oké, maar een maand a la carte koken vanuit een tent is even wat anders. Aan het einde van september was het flink koud en hebben we de tent met terrasheaters moeten verwarmen en gerechten met een paraplu naar het restaurant moeten brengen, dat is toch wel erg bijzonder. Gaaf als dan alles lukt en de gasten super tevreden zijn.’

Wie is volgens jouw dé horecaman of –vrouw van 2012 en waarom?
‘Hans Snijders van Château Neercanne. Hij is niet alleen mijn grote leermeester maar ook de chef die 28 jaar lang bij hetzelfde bedrijf een Michelinster kookt, een mooi record en geweldige prestatie!’

Wat is jouw favoriete restaurant en met wie wil je er gaan eten?
‘Ik kijk er naar uit om weer naar La Rive te gaan, we gaan daar binnenkort eten met een van onze top leerlingen. Dit keer extra leuk omdat daar nu een oud CSA leerling (Cas Spijkers Academie – red) van mij werkt.’

Wat ga je in 2013 doen en wil je delen met horecaminnend Nederland?
‘In 2013 gaan we met het team verder knallen om ’t Lansink op een nog hoger niveau te zetten. Daarnaast zullen we in maart elf fantastische kamers erbij krijgen zodat we in totaal 25 kamer hebben en hiermee ons hotel nog een extra boost kunnen geven.’

Welke trend komt in 2013 naar de Nederlandse horeca en wat ga jij er mee doen?

‘Ik denk dat de trend van het gebruik van regionale en eerlijke producten nog meer door gaat zetten omdat onze gasten steeds bewuster worden van wat men eet en men wil weten waar de ingrediënten vandaan komen . Gelukkig hebben wij hier in Twente de mooiste streekproducten waar ik in mijn keuken dankbaar gebruik van maak. Noem alleen al de Hereford runderen, deze grazen hier om de hoek en het vlees is super mooi dooraderd. Dit is nog maar een van de vele streekproducten uit onze geweldige regio. Voor mij is het dan ook logisch om eerst hier in de regio te kijken welke ingrediënten beschikbaar zijn.’

Reageer op dit artikel