artikel

Mijn 2012 – Lotte Wolf

Horeca

De ambitieuze Lotte Wolf is sommelier bij driesterrenrestaurant Oud Sluis van Sergio Herman. Deze topvrouw werd in oktober door GaultMillau benoemd tot Talentvol Sommelier van het jaar 2013.

Mijn 2012 – Lotte Wolf

Welk rapportcijfer geef je 2012 – zakelijk gezien – en waarom?
‘Een 9. Het was een zeer enerverend jaar met veel hoogtepunten, het werken bij Oud Sluis en de vrijheid die ik krijg om de wijnen uit te kiezen is echt geweldig! Plus natuurlijk de GaultMillau Award. Voor mij is het echt een eer.’

Wat is het gekste wat je in 2012 hebt gedaan/meegemaakt?
‘Ik heb een Mouton Rothschild geproefd uit 1959 die proefde als een van 2001… zeer bizar!’

Wie is volgens jouw dé horecaman of –vrouw van 2012 en waarom?
‘Nu er zijn een aantal horecamannen en -vrouwen die in 2012 veel invloed hebben gehad en veel bereikt hebben. Maar voor mij, en ook zeker omdat hij dicht bij mij in de buurt is en ik hierdoor zijn evolutie In alle stappen heb mee kunnen maken is Syrco Bakker de chef van Pure C. Hij is zo gegroeid en de gerechten zoveel meer persoonlijker geworden.’

Wat is jouw favoriete restaurant en met wie wil je er gaan eten?
‘Als ik echt alles zou kunnen kiezen dan zou ik bij El Cellar de Can Rocca willen eten met Wolverine (Hugh Jackman) want die kan zo makkelijk het vlees snijden. A girl can dream right?’

Welke trend komt in 2013 naar de Nederlandse horeca en wat ga jij er mee doen?
‘Ik denk dat de natuurlijke wijnen een steeds grotere rol gaan spelen in alle restaurants in Nederland en ook wereldwijd. Zelf werk ik zoveel mogelijk met zo natuurlijk mogelijk gemaakte wijnen ik vind dat deze een veel bredere smaak hebben en zeer goed met gerechten combineren. Ook zeker de natuurlijke champagnes zijn echt in opkomst! En verder bier, bieren in een wijnarrangement, er zijn zoveel mooie bieren die net iets extra’s geven aan een gerecht.’

Reageer op dit artikel