artikel

Mijn 2012 Margo Reuten

Horeca

Margo Reuten blikt als enige vrouwelijke tweesterrenchef positief terug op 2012. Het woord ‘crisis’ neemt ze niet in de mond. Ze beleefde bijzondere momenten met haar toetreding tot Relais&Chateaux. Ook zong Karin Bloemen bij haar in een volle zaak.

Mijn 2012 Margo Reuten

Welk rapportcijfer geef je 2012 – zakelijk gezien – en waarom?

‘8,5. Was al met al een goed jaar voor mij, vooral ook door de publiciteit en waardering. Ik werd vorig jaar Chef van het Jaar bij GaultMillau, daar pluk je toch een heel jaar de vruchten van. We hebben onze 2 sterren behouden. We hebben een enorme positieve flow gekregen van mijn benoeming tot Grand Chef en toetreding tot Relais & Chateaux.’

Wat is het gekste wat je in 2012 hebt gedaan/meegemaakt?

‘Karin Bloemen is bij ons komen eten en heeft uit volle borst gezongen in een volle zaak. Schitterend en bijzonder!’

Wie is volgens jouw dé horecaman of –vrouw van 2012 en waarom?

‘Elena Arzak. Het was voor mij een bijzondere ervaring dat ik haar mocht ontmoeten op chefs revolution bij Jonnie en Therese Boer. Er is een interview met ons samen verschenen. Naar aanleiding van de persaandacht die onze ontmoeting met zich meebracht, ben ik tijdens de zomervakantie bij haar gaan eten en dat was een bijzondere ervaring. Een dame die drie sterren kookt…toch bijzonder. We hebben die dag genoten en de lunch afgesloten met een glas champagne met haar en haar vader. Super dag!’

Wat is jouw favoriete restaurant en met wie wil je er gaan eten?

‘Per Se in New York. Ik zou het echt waanzinnig vinden om daar met mijn hele familie te gaan eten. Dat mijn ouders zoiets zouden mogen meemaken, zouden ze geweldig vinden. Samen met alle kinderen en kleinkinderen.’

Wat ga je in 2013 doen en wil je delen met horecaminnend Nederland?

‘Ik ga gewoon verder doen zoals we al bijna 20 jaar bezig zijn. In 2013 vieren we het twintigjarig bestaan van Da Vinci…dat ga ik zeker delen met iedereen. Ondertussen sta ik niet stil, maar wat blijft nog even geheim.’

Welke trend komt in 2013 naar de Nederlandse horeca en wat ga jij er mee doen?

‘Groenten zijn al enkele jaren in opmars en dat blijft zo. Ik blijf die graag verwerken in een mooie, lichte keuken.’

Reageer op dit artikel