artikel

Mijn 2012 – Moshik Roth

Horeca

Het jaar van Moshik Roth behoeft eigenlijk geen introductie. De chef-kok sloot de deuren van ’t Brouwerskolkje in Overveen en verhuisde naar Amsterdam om &samhoud places te starten met zakenpartner Salem Samhoud. De opening was in augustus, Michelin beloonde het eind november direct met twee sterren. Zijn 10+ voor 2012 is dus snel verklaard.

Mijn 2012 – Moshik Roth

Welk rapportcijfer geef je 2012 – zakelijk gezien – en waarom?

‘Ik geef dit jaar een 10+. Er is voor ons zoveel gebeurd! We zijn een grote stap dichter bij ons gewaagde en hogere doel gekomen. Dit jaar stond in het teken van onze verhuizing, de spanning of &samhoud places wel op tijd zou afkomen, investeren, de opening en het sterrenbehoud. Nu volgen de verdere stappen richting onze droom.’

Wat is het gekste wat je in 2012 hebt gedaan/meegemaakt?
‘Voor mij was dit hele jaar erg bijzonder en zat het vol met gave momenten! Wat voor mij wel raar is, is dat ik niet meer dag in dag uit met mijn vrouw Els werk. Na tien jaar samen werken is dat natuurlijk heel anders. Dat verandert de situatie opeens.’

Wie is volgens jouw dé horecaman of -vrouw van 2012 en waarom?
‘Ik ben dermate druk geweest de afgelopen tijd met het realiseren van &samhoud places dat ik dat niet goed kan beoordelen.’

Wat is jouw favoriete restaurant en met wie wil je er gaan eten?
‘Ik eet graag bij LaGarage in Amsterdam en dan samen met Els.’

Wat ga je in 2013 doen en wil je delen met horecaminnend Nederland?
‘Ik blijf me focussen op het versterken van onze twee lijnen: het creëren van topgastronomie en voedselinnovatie. Mijn doel voor 2013 is dat de Tomeato-burger echt een groot publiek gaat bereiken.’

Welke trend komt in 2013 naar de Nederlandse horeca en wat ga jij er mee doen?
‘Ik geloof niet in trends, ik geloof in authenticiteit.’

Reageer op dit artikel