artikel

Mijn 2012 – Onno Kokmeijer

Horeca

Onno Kokmeijer van Ciel Bleu, het tweesterrenrestaurant van Hotel Okura Amsterdam, geeft 2012 een 8. Afgelopen jaar had hij actrice Babette van Veen te gast aan de chef’s table… onder hypnose. Het leverde hilarische beelden op. In 2013 wil hij van de 8 een 9 maken.

Mijn 2012 – Onno Kokmeijer

Welk rapportcijfer geef je 2012 – zakelijk gezien – en waarom?

‘Een 8. In nog steeds teruglopende economische tijden weten wij ons goed staande te houden en kunnen wij blijven creëren wat wij graag willen.’

Wat is het gekste wat je in 2012 hebt gedaan/meegemaakt?
‘Actrice Babette van Veen was in het restaurant voor de opnames van het tv-programma ‘Van je vrienden moet je het hebben’. Ze heeft onder hypnose aan de chefs table gegeten en dat heeft hilarische beelden opgeleverd.’

Wie is volgens jou dé horecaman of -vrouw van 2012 en waarom?
‘Akira Oshima, hij heeft na ruim veertig jaar afscheid genomen van het Okura. De energie en passie die hij overbrengt en uitstraalt naar jong en oud, zijn ongelooflijk. Hij is een grote inspiratiebron voor de (Nederlandse) culinaire wereld.’

Wat is jouw favoriete restaurant en met wie wil je er gaan eten?
‘Vis aan de Schelde in Amsterdam, en daar wil ik graag eten met Alain Passard. Ik wil graag met hem doorpraten over zijn gebruik van groentes in zijn gerechten. Een man met veel durf en toekomstvisie.’

Wat ga je in 2013 doen en wil je delen met horecaminnend Nederland?
‘Ik ga er naar streven om van de bij vraag 1 genoemde 8 een 9 te maken!’

Welke trend komt in 2013 naar de Nederlandse horeca en wat ga jij er mee doen?
‘Wij proberen geen trendvolger te zijn, maar op onze eigen wijze innovatief en vernieuwend te blijven.’