artikel

Mijn 2012 – Paul van de Bunt

Horeca

Paul van de Bunt van De Leuf** in Ubachsberg is door GaultMillau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Daarnaast vierde hij zijn 35 jarig jubileum als patron cuisinier en werd hij SVH Meesterkok.

Mijn 2012 – Paul van de Bunt

Welk rapportcijfer geef je 2012 – zakelijk gezien – en waarom?

‘Een 8. We hebben beter gedraaid dan 2010/2011, mijn 35 jarig jubileum als patron cuisinier op gepaste manier gevierd  en persoonlijk heb ik natuurlijk de titels (Chef van het jaar Gault Millau en SVH Meesterkok) binnen gehaald wat veel publiciteit met zich heeft meegebracht.’

Wat is het gekste wat je in 2012 hebt gedaan/meegemaakt?
‘Ik heb zelf niet van die gekke dingen gedaan of meegemaakt of misschien zijn er maar weinig zaken die ik echt gek vind, ik kijk nergens meer van op.’

Wie is volgens jouw dé horecaman of –vrouw van 2012 en waarom?
‘Jonnie (Boer – red) en Sergio (Herman – red) omdat zij op een niet aflatende wijze en met een tomeloze inzet hun 3e ster steeds op een geweldige manier blijven verdedigen, elke lunch en diner blijven presteren om aan dat hoge verwachtingspatroon te blijven voldoen.  Daarnaast nog steeds verder blijven innoveren, boeken publiceren et cetera. Ronduit Chapeau!’

Wat is jouw favoriete restaurant en met wie wil je er gaan eten?
‘Restaurant Akelare van Pedro Subijana in San Sebastian, met Sandra mijn vrouw.’

Wat ga je in 2013 doen en wil je delen met horecaminnend Nederland?
‘Het 25 jarig Jubileum van Restaurant De Leuf op een bijzondere manier vieren en dat gaan we en willen we delen met heel horecaminnend Nederland.’

Welke trend komt in 2013 naar de Nederlandse horeca en wat ga jij er mee doen?
Ik denk niet dat er opeens een bepaalde nieuwe trend naar Nederland zal komen, ik denk wel dat een bepaalde trend die zich al enige tijd heeft ingezet zich verder zal gaan uitbreiden. We gaan steeds lichter en duurzamer eten en dan denk ik aan meer vegetarisch aangevuld met weinig gevogelte, vis, schaal en schelpdieren. Uiteraard ben ik hier al enige tijd mee bezig in mijn keuken en zal dat ook in 2013 uitbreiden waar dat mogelijk is.’

Reageer op dit artikel