artikel

Mijn 2012 – Roland Peijnenburg

Horeca

Roland Peijenburg van sterrestaurant De Zwaan en bistro Het Lelijke Eendje in Etten-Leur is altijd in voor bijzondere acties. In 2012 serveerde hij tijdens een evenement oesters uit een Febo-snackwand. ‘Ik wil soms het tegenovergestelde doen van wat mensen van me verwachten.’ Sinds dit jaar is hij ook in te huren als spreker.

Mijn 2012 – Roland Peijnenburg

Welk rapportcijfer geef je 2012 – zakelijk gezien – en waarom?

‘Een 7,5, Ik had me voorbereid op een flinke duik in de crisis met een duidelijke omzetdaling, echter tot en met augustus zat ik zelfs op een stijging van 3,5 procent. Door een tegenvallende september en oktober, maar naar ons idee een goede november en december komen we toch nog redelijk goed uit.’

Wat is het gekste wat je in 2012 hebt gedaan/meegemaakt?
‘Een 10.000 euro partij die zes uur van te voren afgezegd werd.’

Wie is volgens jouw dé horecaman of –vrouw van 2012 en waarom?
‘Dick Middelweerd van De Treeswijkhoeve in Waalre. Top vader, top ondernemer, top vriend, top collega en top kok.’

Wat is jouw favoriete restaurant en met wie wil je er gaan eten?
‘Gastronomisch: Oud sluis in Sluis en daar wil ik eten met mijn grote schat Amber. Met het hele gezin gaan we naar Nolet’s Vistro in Yerseke: zes oesters en Oosterschelde kreeft.’

Wat ga je in 2013 doen en wil je delen met horecaminnend Nederland?
‘Altijd op zoek naar roering zal ik proberen heilige huisjes omver te krijgen, nieuws te maken en grappige ideeën voor mijn restaurant en bistro te verzinnen. Verder mijn bedrijfje in spreekbeurten, trainingen en dagvoorzitterschap uit te bouwen.’

Welke trend komt in 2013 naar de Nederlandse horeca en wat ga jij er mee doen?
‘Alles wordt kleinschaliger, knusser, persoonlijker. Nog meer gast centraal in plaats van proces centraal! Keuken wordt minder pompeus, minder ganzenlever en meer groentes.’

Reageer op dit artikel