artikel

Mijn 2012 – Ronald van den Hoff

Horeca

Ronald van den Hoff groeide afgelopen jaar flink met zijn vergader-, ontmoetings- en verbindingsconcept Seats2meet.com. Minder tevreden is Van den Hoff over het uitkeren van een verplichte bonus zoals vastgelegd in de horeca-cao. De bedenker van deze bonus behoort volgens Van den Hoff tot een speler van de zombieconomie.

Mijn 2012 – Ronald van den Hoff

Welk rapportcijfer geef je 2012 – zakelijk gezien – en waarom?

‘Een 6. De traditionele vergaderomzet staat onder druk. De expansie van Seats2meet.com gaat voorspoedig. Nu al meer dan 80 locaties.’

Wat is het gekste wat je in 2012 hebt gedaan/meegemaakt?
‘Dat ik volgens de horeca-cao ‘verplicht’ een bonus moest betalen aan mijn werknemers. Ik gun mijn medewerkers dat van harte, maar wie in de huidige tijd zoiets bedenkt als een ‘verplichte bonus’, behoort echt tot de spelers van de zombieconomie.’

Wie is volgens jouw dé horecaman of –vrouw van 2012 en waarom?
‘Mijn compagnon Marielle Sijgers, die vol innovatie kracht maar ook met geduld ons bedrijf door deze barre tijden loodst. En de Utrechtse cafébaas Jos de Winter van Dikke Dries, die zich door Heineken niet de kop gek liet maken.’

Wat is jouw favoriete restaurant en met wie wil je er gaan eten?
‘Onveranderd de Bokkedoorns in Overveen. Aan tafel met Samson en Rutte, teneinde ze tijdens een mooi diner eens duidelijk uit te leggen dat ze volledig met de verkeerde dingen bezig zijn en ons land echt een Zuid Europese richting aan het duwen zijn.’

Wat ga je in 2013 doen en wil je delen met horecaminnend Nederland?
‘We gaan met S2M verder de grenzen over. We hebben al een vestiging in Cairo http://www.district-egypt.com en gaan in 2013 open in Japan.’

Welke trend komt in 2013 naar de Nederlandse horeca en wat ga jij er mee doen?
‘Social Dining, (semi) commercieel eten bij particulieren thuis. Wat ik daar mee ga doen? Al die thuiskoks veel succes wensen!’

Reageer op dit artikel