artikel

Mijn 2012 – Syrco Bakker

Horeca

Syrco Bakker verbaast zich af en toe over de belangstelling voor sterrestaurant Pure C in Cadzand-Bad. ‘Waar komen al die gasten toch elke keer vandaan?’ Het ‘ontzettend drukke’ jaar 2012 krijgt van de jonge chef-kok een 8, al was het wel even schrikken toen duidelijk werd dat er een fout zat in het Pure C Boek.

Mijn 2012 – Syrco Bakker

Welk rapportcijfer geef je 2012 – zakelijk gezien – en waarom?

‘Een 8, we hebben het ontzettend druk gehad. Af en toe denk ik wel eens waar komen al de gasten toch elke keer vandaan. Na elke dag een gevecht met bloed, zweet en tranen aan te gaan, is een volle zaak met tevreden gasten echt een mega compliment. We hebben weer een stapje vooruit kunnen maken en voor mijn gevoel gaat het elk jaar beter.’

Wat is het gekste wat je in 2012 hebt gedaan/meegemaakt?
‘Dat er een foutdruk in Het Pure C Boek zat. Een pagina waar een foto van het grapefruitdessert had moeten staan, was helemaal blanco. Dit was nog geen week voor de perspresentatie. Ik kon wel door de grond zakken samen met Tony (Le Duc, red.) en Sergio (Herman, red.). Maar we zijn voor kwaliteit gegaan en al de 6000 boeken zijn opnieuw gedrukt. Het is uiteindelijk super mooi geworden!’

Wie is volgens jouw dé horecaman of -vrouw van 2012 en waarom?
‘Sergio! Het ligt voor de hand dat ik mijn leermeester, inspirator en steun hier noem. Mijn reden is dat Sergio zo ongelofelijk hard gaat met alles wat hij doet, waarbij kwaliteit altijd voorop staat. Hij staat al een tijdje aan de top van Nederland, wat een grote druk met zich meebrengt. Ondanks die druk blijft Sergio vernieuwen en innoveren. Dat vind ik echt geweldig en dat motiveert en inspireert mij enorm om er ook elke dag tegenaan te gaan.’

Wat is jouw favoriete restaurant en met wie wil je er gaan eten?
‘Ik eet heel graag thuis met vrienden of met mijn vriendin. Een lekkere lichte, eenvoudige salade met veel groenten en kruiden en een goed glas wijn erbij, vind ik echt heerlijk!!!’

Wat ga je in 2013 doen en wil je delen met horecaminnend Nederland?
‘Buzze geven! Volle bak, grote klappen geven. Er keihard tegenaan! We gaan de keuken vernieuwen en uitbreiden, waardoor er nog meer power, kwaliteit en nieuwe creaties uit de keuken kunnen komen. En in 2013 start de bouw van het ‘nieuwe’ Strandhotel. Kijk op Strandhotel.eu om een impressie te krijgen van het eindresultaat, het wordt fantastisch!’

Welke trend komt in 2013 naar de Nederlandse horeca en wat ga jij er mee doen?
‘Geen idee, ik probeer mijn eigen lijn te volgen. Doen wat ik zelf lekker, mooi en tof vind. Blijf zo dicht mogelijk bij jezelf!’

Reageer op dit artikel