artikel

Wereldwijde trends op themawereld Innoveer!

Horeca

Meer dan ooit gaat de themawereld Innoveer! op de Horecava over trends en ontwikkelingen in de horecabranche. Vier dagelijkse sessies zetten ondernemers op scherp. Aan de hand van inspirerende presentaties, vraaggesprekken en debatten brengen diverse sprekers en trendforecasters het publiek op de hoogte van de duurzame en bewuste trends en ontwikkelingen in de foodservice industrie.

Wereldwijde trends op themawereld Innoveer!

De INNOVEER!-dag start met ‘Wereldtrends’. Spreker Vincent van Dijk van HBMEO gaat aan de hand van SoHBMEO trendlist in op food- en lifestyletrends. Jeroen Veldkamp van CoffeeLab belicht de mondiale trends uit de wereld van de warme dranken en roert onderwerpen aan als ‘take away’, ‘routing’ en ‘interieur’. Hans Meyer van Hotels Ahead presenteert bewuste en duurzame wereldtrends in de hotellerie.

’s Middags neemt Martine Zuil, hoofdredacteur Misset Horeca, met verschillende gasten een kijkje achter de schermen bij succesvolle horecaconcepten en -ketens. Zo spreekt zij met Reoewein Niesten van Conceptional en Edwin Westgeest van Amsterdam Airport Schiphol over de ontwikkeling van de horeca op Schiphol. Met onder meer de ondernemers van Vapiano praat ze over de voor- en nadelen van de verschillende vormen van franchisen. Ook de op- en toekomst van koffieformules wordt onder de loep genomen.

Gemak succesvol segment
FSIN (FoodService Instituut Nederland) licht tijdens de INNOVEER!-sessies de kansen toe in het segment Gemak. Door te focussen op de combinatie van lekker, snel en betaalbaar en een intensieve samenwerking met leveranciers blijken formules in dit segment succesvol. Met onder meer de verantwoordelijken van La Place worden succesvolle formules in dit opkomende segment van Foodservice besproken. Ondernemers krijgen hierbij tips hoe ze slim in kunnen spelen op deze groeikansen. Generatie Y en de inzet van social media vormen de kern van de laatste presentatie. Bezoekers leren wat crowdsourcing is en hoe deze in te zetten om tot geslaagde initiatieven als Bar Oldenhof of Amsterdam Light Festival te komen. Onder leiding van Insite Consulting en Mother Music leren ondernemers hoe (social) media gebruikt kunnnen worden om generatie Y bij de ontwikkeling van horecaconcepten te betrekken en ambassadeur van het concept te maken.

Studentendag
Op donderdag 10 januari staat INNOVEER! in het teken van de studenten. De Youth Food Movement, een jongerenbeweging die zich inzet voor een eerlijker en gezonder voedselsysteem, organiseert een seminar over de ontwikkelingen en initiatieven die bijdragen aan duurzame voedselproductie. Daarna volgt een debat met studenten over eerlijke voedselproductie in Nederland, waarbij ook diverse tastings georganiseerd worden. De middag wordt in samenwerking met HotelloTop afgesloten met een speeddate-sessie en de uitreiking van de EMCup, waarvoor internationale studenten een case met als onderwerp ‘cruisemanagement’ uitgewerkt hebben.

Nominaties
Alle nominaties voor de Horecava Innovation Award, de prijs voor de beste innovatie in de branche, krijgen een plek op INNOVEER! Deze wereld wordt aangekleed in een ‘urban streetstyle’. Bezoekers kunnen hier de innovaties bekijken en vragen stellen aan de ontwikkelaars van de genomineerde producten. De winnaars, in de categorieën Food & Beverage, Interior & Design, Equipment en Concepts & Co-Creation, worden tijdens de opening van Horecava bekend gemaakt.

Reageer op dit artikel